Pasen is de perfecte tijd voor een gezellige brunch met de familie. Hier lees je wat onze favoriete gerechten zijn om op tafel te zetten. Het is een combinatie van hartig en zoet, zodat er voor iedereen iets lekkers tussen zit. Wat de gerechten extra lekker maakt? Zeeuwsche Zoute natuurlijk!
Een ware klassieker voor een brunch. Je belegt dit broodje met ham en gepocheerde eieren. Maak er een lekkere hollandaise saus bij en top het af met Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Het geheim voor een goed gepocheerd ei is het gebruik van kakelverse eieren. De hollandaise saus maak je het best door goed te blijven kloppen, zo ontstaan er geen klontjes.
©iStock – PeteerS
Voor kinderen is het ook leuk om bezig te zijn met eieren. In plaats van de schil de beschilderen, kan je ook schattige kuikentjes maken van gekookte eieren. Snijd het topje van het ei af, dit wordt het hoedje. Met een vulling van eierdooier, mosterd, mayonaise, Zeeuwsche Zoute Puur en bieslook maak je een geel gezichtje. Gebruik dan wortel om voetjes te maken en een neusje. Zwarte sesamzaadjes zijn de perfecte oogjes!
©Zeeuwsche Zoute
Zalm is een ingrediënt dat zeker thuishoort op een paastafel. Onze favoriet voor zalmhapjes zijn deze blini’s. Het staat leuk en het is superlekker. Je maakt mooie zalmroosjes door de plak zalm in repen te snijden, deze op te rollen en deze vervolgens binnenstebuiten te draaien. De afmaker van dit gerecht is een snuf Zeeuwsche Zoute Zeekraal.
©iStock – Lena Korzh
Over naar de zoete gerechten! Een echt paasbrood kan zeker niet ontbreken tijdens jouw brunch. Nadat je het deeg hebt gemaakt en het hebt laten rijzen kan je het deeg zo bakken. Extra leuk is het om de moeite te nemen het brood te vlechten. Ziet er net wat leuker uit, wel net zo lekker natuurlijk.
©Zeeuwsche Zoute
Een verrassende combinatie, maar oh zo lekker. Je maakt de wentelteefjes-bruschetta’s door stokbrood in een ei-melkmengsel te dippen en in een pan te garen. De topping van de wentelteefjes is eerst een mengsel van slagroom, mascarpone, Zeeuwsche Zoute Puur en suiker. Vervolgens doe je er een fruitsalade van aardbei, framboos en basilicum overheen. Maak het af met een klein beetje stroop.
©Tatyana Consaul
Als Zeker Zeeuws producent kan een echt Zeeuws recept niet ontbreken aan dit lijstje. Het laatste zoete recept dat wij hier delen is een Zeeuwse Bolus. Dit is een gesuikerd broodje wat ook wel een Jikkemien of een Drol genoemd wordt. Wist je dat elk Zeeuws eiland de Bolussen net weer anders maakt? Hier lees je onze variant.
©Zeeuwsche Zoute
Zeeuwsche Zoute wenst je een hele fijne Paas!
Foto credit header: ©iStock – sara_winter