fbpx
vrijdag 15 april 2022

Paasbrood met Zeeuwsche Zoute

Het is komend weekend weer Pasen en daarom hebben wij vandaag voor jou een heerlijk paasrecept. Bij je paasontbijt of paasbrunch hoort natuurlijk altijd een lekker stuk brood, maar het is natuurlijk nog veel leuker om dit zelf te maken! Kom er nu achter hoe je een heerlijk gevlochten paasbrood met Zeeuwsche Zoute kan bereiden.

Paasbrood Zeeuwsche Zoute

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

25 minuten (bereidingstijd), 90 minuten (rijzen), 15 minuten (oventijd)

Bereidingswijze

Deeg maken

Meng de suiker, melk en de gist in een bakje door elkaar. Doe vervolgens de bloem en Zeeuwsche Zoute Puur in een andere kom en voeg het melkmengsel daarbij toe. Hak de boter in kleine stukjes en doe dat erbij in de kom. Mix het deeg voor ongeveer acht minuten tot het rekbaar aanvoelt en de boter helemaal verwerkt is in het mengsel. Kneed daarna het deeg nog even goed met je handen.

Laten rijzen

Doe het deeg in een bebloemde kom en dek dit af met een vochtige theedoek. Zet het op een warme plek die tochtvrij is en laat het deeg drie kwartier rijzen.

Vlecht maken

Haal na het rijzen het deeg uit de kom en kneed het nog een paar keer goed door. Maak drie gelijke stukken deeg en rol dit uit tot je stroken hebt van ongeveer 40 à 50 centimeter. Vlecht deze drie stroken door elkaar en leg het op een bakplaat met bakpapier. Duw de uiteinden van de stroken onder de vlecht. Dek vervolgens de deegvlecht af met de theedoek en laat het weer voor drie kwartier rijzen op een warme en tochtvrije plek. Verwarm alvast de oven voor op 190 graden.

Brood bakken

Haal de theedoek van de kom af en klop een ei los. Bestrijk de bovenzijde van de deegvlecht met het eimengsel. Bak nu het brood voor ongeveer een half uur in de oven. Als het brood goudbruin gekleurd is en gaar is, kan je het laten afkoelen op een rooster.

Nu is het brood klaar voor jouw ontbijt of brunch. Genieten maar!

Benieuwd naar nog meer paasrecepten? Bekijk ook onze calimero paaseieren.

Heb jij nog een heerlijk recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl misschien zie jij binnenkort jouw recept terug!