fbpx
vrijdag 15 april 2022

Zeeuwsche Zoute Calimero’s

Hoewel een simpel gekookt ei heerlijk is en een kleurrijk geschilderd eitje niet misstaat op de paastafel, denken wij dat het nóg feestelijker kan! Met deze reteschattige gevulde kuikens steel jij dit weekend de show tijdens je paasontbijt! En om de familie Calimero te maken hoef je echt niet een ster te zijn in de keuken, want deze gevulde eieren zet je in een handomdraai op tafel.

En wat is een ei – in welke vorm dan ook – zonder zout? Daarom: extra lekker met onze Zeeuwsche Zoute!

Foto van Calimero eieren | gevulde eieren recept voor Pasen 2021

Personen

8

Niveau

makkelijk

Tijd

30 Min.

Bereidingswijze

Doe de eieren in een pan met water en breng aan de kook. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Maak snaveltjes en pootjes van de winterpeen door kleine reepjes te snijden. Na 8 minuten koken laat je de eieren schrikken onder de koude kraan. Laat de eieren goed afkoelen voordat je verder gaat met het recept. 

Pel de eieren en snijd van de brede onderkant van het ei een klein stukje af zodat je ei rechtop kan staan. Snijd vervolgens een eierdopje van de bovenkant af. Dit is het hoedje van Calimero. Voor een extra effect doe je dit met een kartelrand (maar dat vergt wel een vaste hand). Haal met een kleine lepel de harde eidooier uit het eiwit en doe in een kom. 

Prak de eidooiers fijn en meng met de mayonaise, mosterd en bieslook in de kom. Breng op smaak met Zeeuwsche Zoute Puur. Vul de eieren met een theelepel met het mengsel of gebruik een spuitzak (of een plastic zakje waar je de punt vanaf knipt). Het mengsel moet boven het ei uitkomen. Zet het eierdopje erop om Calimero een hoedje te geven.

Tijd voor de finishing touch! Geef de familie Calimero ogen door sesamzaadjes te gebruiken en gebruik de reepjes wortel om een snavel en pootjes aan te brengen. Nog een paar vlokken Zeeuwsche Zoute erop en je bent klaar. Hoe schattig zien deze kuikens eruit? Hoogste tijd om ze op een bord te zetten en te presenteren aan je paasgasten. Met dit recept ben jij op je paasbest! Fijne paasdagen!

Ook een lekker brood bij je Calimero’s serveren? Bekijk ons Paasbrood recept!

Heb jij nog een heerlijk recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl misschien zie jij binnenkort jouw recept terug!