fbpx
woensdag 14 februari 2024

Eggs benedict met Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Lente inspireert ons voor heerlijke brunchgerechten. Wat is nou een beter gerecht voor een brunch dan een Eggs Benedict met als topping een snuf Zeeuwsche Zoute Zeekraal? Het lekkerst op een vers gebakken broodje met huisgemaakte Hollandaise saus (je leest hieronder ook hoe je deze saus maakt). 

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

35 minuten

Bereidingswijze

Start met het afbakken van de broodjes. Heb je de broodjes vers van de bakker gehaald, dan hoef je er niks meer voor te doen. Snij de broodjes open en leg er alvast een plak ham op.

De volgende stap is het maken van de Hollandaisesaus. Hiervoor schenk je de witte wijn, citroensap en water in een pan. Dit laat je inkoken op middelhoog vuur, tot ongeveer de helft nog over is. Ondertussen smelt je boter op laag vuur in een kleine pan. Je schept het witte bezinksel van de boter af om zo geklaarde boter te krijgen. Dan klop je de eigelen door de mix met wijn, citroensap en water tot het een schuimig geheel wordt. Deze kom zet je in een laagje heet water. Blijf goed kloppen tot de saus dik wordt. Dit duurt meestal zo’n 5 tot 10 minuten. Het is echt belangrijk om te blijven kloppen, anders ontstaan er klontjes door stollende eigelen. Haal dan de kom van/uit het hete water en schenk al roerende een dun straaltje van de geklaarde boter erbij. Breng op smaak met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper.

Tijd om de eieren te pocheren. Dit doe je door in een pan water warm te maken. Het moet zo warm zijn dat het net niet kookt. Roer met een lepel zachtjes tot er een draaikolkje ontstaat. Laat hier het ei in glijden. Laat het ei 4-6 minuten garen. Haal het ei er aan het eind met een schuimspaan uit, laat uitlekken en leg op de broodjes met ham.

Schep als laatst de saus over de broodjes en garneer met bieslook en Zeeuwsche Zoute Zeekraal.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock-PeteerS