fbpx

Biologisch en duurzaam Zeezout

Biologische producten zijn belangrijk voor een duurzame toekomst en voor onze planeet. Je vindt ze gelukkig steeds vaker: in de supermarkt, in restaurants en in diverse producten. Het is dus van groot belang om ook in de kleinste details rekening te houden met duurzaamheid en pure ingrediënten. Kies daarom voor kwalitatief zeezout in plaats van gewoon keukenzout en nog beter: kies voor Zeeuwsche Zoute. Zeeuwsche Zoute is een slimme keuze voor duurzame en biologische producten en voor in biologische winkels.

Maar waarom heeft Zeeuwsche Zoute dan nog geen biologisch keurmerk? Simpelweg omdat zout momenteel nog niet biologisch gecertificeerd kan worden. Op Europees niveau wordt er wel gewerkt aan de mogelijkheid om zout als biologisch product te certificeren. Ons zout wordt wel al heel duurzaam gemaakt.

Wist je trouwens dat er een groot verschil zit tussen zeezout en vacuümzout of keukenzout? Beide soorten bestaan uit natrium en chloride, maar de manier waarop ze gewonnen worden is totaal anders. Zeeuwsche Zoute wordt gewonnen door natuurlijk Oosterscheldewater in te dampen met behulp van groene stroom. Bovendien hebben we geen restproducten, want zelfs ons gedemineraliseerde zeewater wordt gebruikt door de lokale glazenwassers. Lekker duurzaam toch?

Ons zout is gewild omdat het op een moderne, maar ambachtelijke manier met de hand wordt geoogst door onze zoutzieders. Wij maken puur zout uit het zuivere water van de Oosterschelde, zonder chemicaliën zoals bij keukenzout. En er zit geen antiklontermiddel in, dus geen e-nummers op de verpakking! Dat maakt ons zout toekomstbestendig, vooral omdat steeds meer consumenten producten zonder additieven willen. Calcium wordt bovendien met de hand uit ons zout gehaald, wat in combinatie met de unieke mineralen uit de Oosterschelde zorgt voor die heerlijke volle en uitgesproken zoute smaak.

Ben je producent van een (bio) product of heb je een biologische winkel en wil je jezelf onderscheiden van de concurrent? Dan moet je zorgen voor lekker smaakvolle producten! Zeeuwsche Zoute is daarvoor een geweldige toevoeging. Bij gerechten waar grove korrels nodig zijn, proef je het verschil tussen zeezout en vacuümzout echt goed. Zeeuwsche Zoute is knapperig en lekker crunchy, wat zorgt voor een unieke smaakbeleving in je mond. Sterrenchefs in binnen- en buitenland gebruiken ons zout. Ook top patissiers gebruiken Zeeuwsche zoute als 100% natuurlijke toevoeging bij het maken van hun producten. En als het gaat om de grootte van de korrel, hoef je je bij Zeeuwsche Zoute geen zorgen te maken. We hebben voor elke toepassing de juiste structuur, of je nu grove of fijne korrels nodig hebt. Of je nu chocolade, boter of chips maakt, we zorgen ervoor dat je het perfecte zout hebt.

Zeeuwsche Zoute heeft veel voordelen waar je blij van wordt! Lage CO2-impact. Check. Onvergelijkbare smaak? Check. Mineralen? Check. Ongeëvenaarde smaak? Check.  Als je biologische producten verkoopt, wil je niet alleen iets gezonds voor jezelf, maar ook iets dat goed is voor de planeet. Zeeuwsche Zoute is gewoonweg de beste keuze voor duurzame en biologische producenten en biowinkels.

Wil je meer informatie of zit je nog met vragen? Stuur dan een e-mail naar info@zeeuwschezoute.nl.