Het is bijna Kerstmis en dat betekent heel veel eten en veel gezelligheid! Op zoek naar een origineel gerecht voor de feestdagen? Deze blini’s met een zilte touch zijn perfect als voorgerechtje.
5
makkelijk
50 min
Doe de bloem in een kom. Splits het ei, doe het eiwit in een aparte schone kom en voeg de eidooier toe aan de bloem. Voeg de melk en de boter toe en mix het geheel met een mixer tot een glad beslag. Voeg een snufje peper en Zeeuwsche Zoute Zeekraal toe. Mix nu het eiwit stijf en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Spatel het voorzichtig door elkaar zodat het mengsel luchtig blijft.
Verhit nu een beetje olie in een koekenpan en schep met een eetlepel kleine pannenkoekjes in de pan, dit zijn de blini’s. Zodra de bovenkant begint te stollen, kun je de blini omdraaien, net als bij een pannenkoek. Als beide kanten een mooie goudbruine kleur hebben zijn ze klaar. Laat de blini’s eerst afkoelen.
Beleg ze daarna met een beetje crème fraîche en een snufje Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Pak nu een plakje zalm, rol deze op en draai hem dan binnenste buiten. Dit zorgt ervoor dat het op een roosje lijkt. Top de gerechtjes af met het zalmroosje en je blini’s zijn klaar.
Fijne feestdagen!
Op zoek naar een feestelijke cocktail? Probeer ons recept voor Espresso Martini
Heb jij ook een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.
Fotocredit: iStock – LenaKorzh