fbpx
dinsdag 4 mei 2021

Wentelteefjes-bruschetta’s met aardbeien

Vroeger werden wentelteefjes gemaakt om het oude brood van gister een beetje op te piepen. Tegenwoordig halen we hier zelfs vers brood voor, want het is gewoon super lekker om te maken. De maand mei staat bekend om aardbeien, een goede reden om wentelteefjes en aardbeien te combineren, met natuurlijk een zilte touch van onze Zeeuwsche Zoute. De Wentelteefjes-bruschetta’s met aardbeien zijn klaar in een handomdraai.

Fotocredit: Tatyana Consaul

Personen

5

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Klop de eieren en de melk door elkaar tot het een mooie lichtgele kleur krijgt. Snijd het brood in gelijke (schuine) stukken zodat het de vorm krijgt van een bruschetta, ongeveer 3 centimeter dik. Verhit ondertussen een pan en een klontje boter. Wentel een aantal stukjes stokbrood door het eimengsel tot ze goed doordrenkt zijn. Leg de stukjes stokbrood in de pan en bak beide kanten mooi goud bruin. Leg de wentelteefjes op een grote schaal.

Snijd ondertussen de aardbeien en frambozen in kleine stukjes en voeg deze samen in een grote kom. Pers de halve citroen uit en besprenkel dit over het fruit. Hak de basilicum fijn en doe deze apart in een bakje.

Klop de slagroom stijf. Voeg halverwege de mascarpone toe en mix goed door. Voeg een theelepel Zeeuwsche Zoute Puur en een eetlepel suiker toe. Je kunt de slagroom eventueel zoeter maken met een extra schepje suiker.

Smeer een dunne laag slagroom op de wentelteefjes. Beleg ze ruim met de fruitsalade en strooi er zo nodig een beetje suiker of stroop over. Top het af met de basilicum en de wentelteefjes-bruschetta’s zijn klaar!

Ben je benieuwd naar andere recepten met seizoensproducten? Probeer dan de asperges met Hollandse garnalen.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.