fbpx
maandag 20 november 2023

De lekkerste recepten voor het kerstdiner

The most wonderful time of the year staat bijna voor de deur, tijd om weer op zoek te gaan naar de lekkerste kerstrecepten. Bij Zeeuwsche Zoute hebben we ondertussen een mooie selectie van winterse gerechten met een Zeeuwse touch verzameld. Onderstaand vind de jouw inspiratie voor het kerstdiner!

Blini’s met zalm en Zeeuwsche Zoute Zeekraal
Tijdens kerst zijn Blini’s met zalm en Zeeuwsche Zoute Zeekraal de perfecte kleine snack. Makkelijk te maken, niet al te vullend en ook nog is heel erg lekker. De ideale kleine hap voor bij een grote borrel met de familie. Zeker een aanrader tijdens de feestdagen, met Zeeuwsche Zoute natuurlijk.

Hertenstoof met Zeeuwsche Zoute Puur
Een lekkere stoofmaaltijd doet het erg goed tijdens de feestdagen. Extra handig: je kunt de Hertenstoof met Zeeuwsche Zoute Puur al een dag van te voren maken! De smaken zijn dan extra goed ingetrokken en eigenlijk wordt de stoof daar alleen maar lekkerder van. Wat ons betreft is de hertenstoof een topper voor de feestdagen!

Romige kippendijfilet
Zin in een lekkere Romige Kippendijfilet die ondergedompeld is in room, champignons en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook? Dan is dit recept wat je zoekt. In minder dan een uur kan dit winterse gerecht al op tafel staan. Tijdens een kerstdiner voor de hele familie is dit zeker een aanrader.

Beef Wellington met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Een klassieker die wat ons betreft niet mag missen tijdens jouw kerstdiner is de Beef Wellington. Wij maken deze extra lekker met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper.

Zoete aardappelfriet met parmezaan en Zeeuwsche Zoute
Zoete Aardappelfriet met Parmezaan is het perfecte bijgerecht want het smaakt overal goed bij. Zo zijn is de friet goed te combineren met de romige kippendijfilet en ook bij de winterse hertenstoof. Als finishing touch mag Zeeuwsche Zoute Puur natuurlijk niet ontbreken. Perfect voor tijdens het kerstdiner.

Oliebollen met Zeeuwsche Zoute & Cranberry’s
Oliebollen zijn zonder enige twijfel een lekkere hap die na kerst gelijk op tafel gezet kunnen worden om het oude jaar goed af te sluiten. Bak zelf de lekkerste Oliebollen met Zeeuwsche Zoute & Cranberry’s en sluit het jaar af met een knaller. Fijne jaarwisseling alvast!

Cheesecake
Het kerstdiner is niet compleet zonder een lekker dessert. Deze cheesecake is echt Zeeuws, want de Schodu-rum en de Zeeuwsche Zoute komen allebei uit Zeeland. De lekkere karamelsaus maakt het helemaal af. De Cheesecake Bars met Schodu Rum zijn de perfecte afsluiter van een gezellig kerstfeest.

Espresso martini
Dat de espresso martini een populaire cocktail is, is geen verrassing. Maar met een subtiele toevoeging van Zeeuwsche Zoute, zorg je met dit heerlijke drankje toch voor een verrassing tijdens het kerstdiner.