fbpx
dinsdag 21 december 2021

Hertenstoof met Zeeuwsche Zoute Puur

Het favoriete kerstrecept van onze redactie: Hertenstoof met Zeeuwsche Zoute Puur. Met dit gerecht steel je geheid de show tijdens het kerstdiner. Begin wel op tijd, de wildstoof moet namelijk wel een aardig tijd sudderen, zo wordt het vlees heerlijk mals!

Wildstoof met Zeeuwsche Zoute

Personen

6

Niveau

gemiddeld

Tijd

3 uur

Bereidingswijze

Pel de ui en knoflookteentjes en snijd deze fijn. Schil de winterpeen en snijd deze in dunne plakjes. Doe een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en peen aan.

Snijd de hertensukade in kleine blokjes en bak deze op hoog vuur mee tot de blokjes aan alle kanten dichtgeschroeid zijn. Blus nu het geheel af met rode wijn en wildfond. Zet het vuur lager en laat het geheel sudderen.

Snijd nu 4 dunne plakjes ontbijtkoek en voeg deze in kleine stukjes toe aan het geheel. Voeg ook de laurier en kruidnagel toe. Laat de wildstoof nu ongeveer 2,5 uur, met deksel, op zacht vuur garen. De stoof is gaar zodra het vocht van de wijn en wildfond ingedikt is.

Voeg nu peper en Zeeuwsche Zoute Puur toe en je kunt heerlijk smullen!

Nog meer inspiratie nodig voor het kerstdiner? Bekijk ook ons recept voor blini’s met zalm of een espresso martini.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.

Fotocredit header: iStock – Rudisill