fbpx
woensdag 1 september 2021

Zoete-aardappel friet met parmezaan

Wat is er nou nog lekkerder dan krokante verse frieten? Inderdaad: verse zoete-aardappel friet met parmezaanse kaas, basilicummayonaise en Zeeuwsche Zoute. Heerlijk als bijgerecht of als snack tussendoor.

Fotocredit header: iStock – Asab974

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Was de aardappelen grondig en snijd ze in frietvorm. Was de frietjes nogmaals en dep ze daarna goed droog. Je kunt eventueel ook een zak voorgesneden zoete-aardappel friet kopen.

Verwarm de frituurpan of de airfryer tot 150°C. Bak de frietjes eerst voor tot ze mooi zacht zijn, dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten.  Meestal werkt het beter met kleine porties. Verwarm de frituurpan of airfryer nu tot 180°C/190°C en bak de frietjes in 5 minuten goudbruin en krokant.

Maak ondertussen de basilicummayonaise. Doe 5 eetlepels mayonaise en twee handjes basilicum in een kom en mix dit met de staafmixer tot een gladde saus.

Schep de frietjes nu in een grote schaal en rasp hier de parmezaanse kaas overheen en bestrooi met Zeeuwsche Zoute Puur. Serveer met de basilicummayo en smullen maar!

Lekker voor bij de frieten is het recept van de Portobelloburger. Hans van Oosterbosch van Hotel-Brasserie Goede Buren heeft dit recept speciaal voor ons gemaakt.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.