fbpx
woensdag 4 augustus 2021

Espresso Martini met Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute is een lekkere toevoeging bij verschillende gerechten, maar ook in drankjes kan het net die extra twist geven. De espresso martini is dé cocktail van het moment, wij kunnen daarom niet achterblijven. Bekijk het recept voor een heerlijke cocktail met Zeeuwsche Zoute.

Fotocredit: iStock – Maxim Fesenko

Personen

1

Niveau

makkelijk

Tijd

10 minuten

Bereidingswijze

Vul een shaker met veel ijs. Zet een kopje espresso en schenk hiervan 30 ml in de shaker. Voeg ook de 30 ml vodka en 30 ml koffielikeur toe. Je kunt iedere koffielikeur gebruiken die je zelf lekker vindt. Wij hebben hiervoor Tia Maria gebruikt. Deze likeur maakt de cocktail iets zoeter. Ook Baileys is erg lekker om toe te voegen, hiervan krijgt de cocktail een romige en zoete smaak.

Nadat je alle ingrediënten bij elkaar hebt gevoegd, is het tijd om te shaken. Doe de deksel op de shaker en schud goed door tot er frostlaagje ontstaat. Schenk de cocktail uit in een martiniglas, zonder het ijs. Als het goed is, is er nu een mooie schuimlaag ontstaan. Als dit niet het geval is, schud het geheel dan nog iets langer door elkaar.

Strooi nu ter decoratie een klein beetje gemalen koffie over het schuim en strooi voor de extra zilte twist een klein beetje Zeeuwsche Zoute over de cocktail. Proost!

Op zoek naar een lekker dessert? Probeer ons recept voor Karamel Zeezout S’mores.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.