fbpx
dinsdag 28 december 2021

Oliebollen met Zeeuwsche Zoute en cranberry’s

Over een paar dagen is het alweer oudejaarsavond. Oud en nieuw is (ook dit jaar) natuurlijk niet compleet zonder champagne en een lekkere oliebol, maar hoe bak je de perfecte oliebol? Oliebollen zijn al snel te droog, te vet, te donker of niet gaar en dat is natuurlijk niet hoe je ze wilt hebben. Met dit recept met Zeeuwsche Zoute Puur maak je de perfecte oliebollen. Je hoeft alleen de champagne nog koud te zetten en dan kan het feestje beginnen. Volg dit recept stap voor stap en dan komt het helemaal goed!

Personen

10

Niveau

gemiddeld

Tijd

1,5 uur

Bereidingswijze

Weeg voordat je begint alle producten af en zet ze klaar.

Doe een steelpan op het vuur en verwarm de melk tot de temperatuur van 35 graden en meng de gist erdoor zodat deze oplost. Doe de bloem in een kom en maak vervolgens een kuiltje in het midden van de bloem en meng het melk-gistmengsel door de bloem.

Meng met een spatel de eieren en de Zeeuwsche Zoute Puur door het beslag.

Kneed het deeg tot een soepele bol. Je kunt eventueel bloem of melk toevoegen als het deeg te droog of te nat aanvoelt.

Meng de cranberry’s door het beslag. Wil je ook een aantal naturel oliebollen bakken? Houd dan een deel van het beslag apart.

Dek het beslag af met een schone, natte theedoek en laat dit 1 uur rijzen tot het beslag ongeveer twee keer zo groot is geworden.

Verhit in een (frituur)pan schone zonnebloemolie tot 180 °C. Doseren gaat het makkelijkst met een vochtige ijslepel. Wacht tot de oliebol gaat drijven en vanzelf omdraait. Zo worden beide kanten mooi bruin en gaart de hij het beste. Als de oliebol niet vanzelf omdraait, kun je natuurlijk altijd een klein zetje geven. Na ongeveer 6 minuten is de oliebol gaar.

Leg de oliebollen op een grote schaal en strooi er lekker veel poedersuiker overheen.

Eet smakelijk en natuurlijk wensen we je een gelukkig nieuwjaar!

Nog meer inspiratie nodig voor zoute snacks tijdens oud en nieuw? Bekijk ook ons recept voor churro’s met karamel Zeeuwsche Zoutesaus!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.

Credit headerfoto | © iStock – middelveld