fbpx
dinsdag 27 april 2021

Cheesecake met Schodu rum

Deze cheesecake is perfect voor bij de koffie: een krokante koekbodem en een luchtige romige tussenlaag, afgetopt met heerlijke karamelsaus. Wat deze baksels vooral heel lekker maakt is dat er Schodu rum in zit. De eerste rum die met Zeeuwsche Zoute wordt gemaakt.

Fotocredit: Manyakotic (iStock)

Cheesecake met Schodu rum en Zeeuwsche Zoute

Personen

12

Niveau

gemiddeld

Tijd

45 min bereiden + 50 min oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een springvorm of ovenschaal met bakpapier.  Zet een pannetje op laag vuur en laat de roomboter langzaam smelten. Verkruimel ondertussen de Bastogne. Meng de gesmolten roomboter met de koekkruimels en verdeel dit gelijkmatig over de springvorm en bak het 5 minuten in de oven en laat de bodem daarna afkoelen.

Cheesecake

Mix ondertussen de roomkaas, Schodu rum en vanille tot een egale massa. In een andere kom mix je 50 ml slagroom, het ei en 70 gr suiker tot een licht en zacht mengsel. Voeg deze twee mengsels nu samen om er een geheel van te maken. Giet dit geheel over de afgekoelde koekbodem. Plaats de cheesecake in de voorverwarmde oven en bak het geheel 50 minuten. Als de cheesecake goudbruin is zet je de oven uit. Je laat de cheesecake nog 20 minuten afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Haal hem na 20 minuten uit de oven en laat de cheesecake volledig afkoelen.

Karamel-zeezoutsaus

Maak de karamel-zeezoutsaus net voordat de cheesecake afgekoeld is, anders wordt de karamel al hard en kun je deze niet meer over de cheesecake gieten. Zet een pannetje op het vuur en doe hier 20 ml water en 75 gr suiker in. Let op: op dit moment mag je het mengsel nog niet roeren. Zodra het suikermengsel een lichtbruine kleur krijgt, haal je de pan van het vuur. Nu kan je het mengsel rustig doorroeren, schenk tijdens het roeren 90 ml slagroom bij het mengsel. Klop de slagroom rustig door tot het een egale kleur krijgt. Laat de karamel op laag vuur 3 tot 5 minuten indikken. Laat het mengsel ietsjes afkoelen en giet daarna over de cheesecake. Strooi voor een extra smaaksensatie Zeeuwsche Zoute Puur over de karamel. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de koelkast. Snij de cheesecake aan en smullen maar!

Ben je nog opzoek naar een origineel cadeau voor Moederdag? In onze webshop vind je het ideale cadeau om jouw moeder in het zonnetje te zetten.