fbpx
dinsdag 9 november 2021

Romige kippendijfilet met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Dit eenvoudige recept laat je kennismaken met onze nieuwste smaak: Zwarte Knoflook. En is klaar in minder dan een uur.

credit header: Lauri Patterson

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

40 min

Bereidingswijze

Leg de kippendijen in een schaal en kruid ze met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook. Pak een grote koekenpan en smelt hier de boter in. Voeg de kip toe en bak tot ze mooi goudbruin kleuren. Haal de kip uit de pan en bak nu het spek gaar in de pan. Snipper ondertussen een ui en voeg deze toe aan het spek tot ze glazig worden. Snij de champignons in plakjes en bak deze ongeveer 5 minuten mee met het geheel.

Giet nu de room in de pan, roer hier een goede lepel mosterd door en breng het geheel aan de kook. Voeg eventueel nog een beetje Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook toe. Leg nu de kip terug in het mengsel en dek de pan af met een deksel. Laat het geheel 8 tot 10 minuten sudderen tot de kip volledig gaar is. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Serveer de kip in een grote schaal en strooi hier peterselie over ter garnering. Eet smakelijk!