fbpx
vrijdag 26 januari 2024

Voor ieder gerecht de perfecte variant

Voor de echte fans is het geen verrassing. Naast Zeeuwsche Zoute Puur, de variant waar het allemaal mee begon, hebben we verschillende andere smaken. In deze blog vertellen we meer over deze smaken en vertellen we je welke gerechten je met een bepaalde variant naar een hoger niveau tilt.

Zeeuwsche Zoute Puur

Hoewel je misschien denkt dat je al bekend bent met de smaak van zeezout, zal Zeeuwsche Zoute Puur je verrassen met de intense zilte smaak van de Oosterschelde die je nergens anders vindt. Het zout wordt op natuurlijke wijze gezuiverd in de Oosterschelde en zorgvuldig ingedampt om grote zuivere zoutkristallen te vormen. Tijdens de productie wordt ook het calcium verwijderd, waardoor het zout minder bitter smaakt. Dit zout past perfect bij alle gerechten die een zilte touch nodig hebben.

Breng bijvoorbeeld je hertenstoof of short salty bread op smaak met Zeeuwsche Zoute Puur.

© Alexander Sporre

Zeeuwsche Zoute Zeekraal

We voegeden al snel meer smaken toe aan ons assortiment. Zeeuwsche Zoute Zeekraal is ideaal voor gerechten waar een extra zoutige smaak gewenst is. De gebruikte zeekraal komt van Zeeuws Zilt, dat deze plant op schorren in Zeeland kweekt. Het is de perfecte aanvulling op visgerechten en kan ook groenten een heerlijke zilte smaak geven.

Zeeuwsche Zoute Zeekraal past perfect bij blini’s met zalm en gegrilde bloemkool.

© Jan-Kees de Meester

Zeeuwsche Zoute Wakame

De volgende variant, Zeeuwsche Zoute Wakame, is een combinatie van zout en zeewier uit de Oosterschelde. Het zeewier wordt gewonnen door De Zeeuwse Zeewierhandel. Deze veelzijdige smaak past niet alleen bij sushi en visgerechten, maar verrassend genoeg ook bij vlees- en groentegerechten.

Ben je van plan om paddestoelenrisotto of biefstuk met chimichurri te maken? Voeg Zeeuwsche Zoute Wakame toe!

Wakame © iStock - Jonathan Austin Daniels

© iStock / Jonathan Austin Daniels

Zeeuwsche Zoute Gerookt

Als je van gerookte smaken houdt, is er goed nieuws! De gerookte variant van Zeeuwsche Zoute voegt die kenmerkende rokerige smaak toe aan elk gerecht. Dit zout wordt op traditionele Zeeuwse wijze gerookt met een mix van berken- en eikenhout. Het iets vochtigere zout zorgt voor een betere opname van de rook en de rokerige smaak. Het is perfect om een unieke draai aan je gerechten te geven.

Voeg Zeeuwsche Zoute Gerookt toe aan je kaasfondue en geniet van de heerlijke rooksmaak. Ook makreel wordt extra lekker met deze variant.

© Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

De nieuwste variant combineert puur zout met gefermenteerde zwarte knoflook. Deze knoflook krijgt zijn rijke zwarte kleur door een zorgvuldig gecontroleerd fermentatieproces. Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook voegt een zachte zoute smaak toe met een vleugje zoetheid, wat perfect is voor diverse gerechten, waaronder kip, plaattaart, vlees en salades. Naast de smaak brengt het ook een heerlijke geur aan je gerechten.

Maak wittebonenstoof en quinoasalade extra lekker met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook.

© Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute ????????????????

We blijven altijd zoeken naar nieuwe smaken en momenteel is er een nieuwe variant in ontwikkeling. Houd onze Instagram, Facebook en LinkedIn in de gaten, dan ben je als eerste op de hoogte!

Wil je nog meer inspiratie? Op ons blog vind je nog veel meer smaakvolle recepten met Zeeuwsche Zoute.

Credit header: © Zeeuwsche Zoute