fbpx
woensdag 26 januari 2022

Kaasfondue met Zeeuwsche Zoute

Ben jij ook zo’n kaasliefhebber? Dit recept is dan ideaal voor jou. De combinatie van de boerenkaas met Zeeuwsche Zoute zorgt voor een ware smaaksensatie. Wat dit recept extra leuk en lekker maakt, is dat je het kunt bereiden met 3 van onze zoutvarianten.

Kaasfondue

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

50 min

Bereidingswijze

Rasp de jonge en oude kaas en doe dit in een steelpan. Giet direct de witte wijn, room en melk erbij. Zet de pan op het vuur en roer met een garde het geheel goed door. Je kunt het beste de hele tijd blijven roeren, zo koekt de kaas minder snel aan. Als je het geheel te dun vindt, kun je er eventueel nog wat extra kaas of allesbinder aan toevoegen.

Voeg nu de Zeeuwsche Zoute toe. De smaken Puur, Gerookt en Zeekraal zijn erg lekker in combinatie met kaas. Na 20 minuten kun je het kaasmengsel overgieten in de fonduepan. Houd de kaasfondue warm door middel van de waxinehouder. Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke ingrediënten je wilt dippen in de kaas. Eet smakelijk!

Benieuwd naar andere lekker recepten? Bekijk bijvoorbeeld ons recept voor gegrilde bloemkool of romige kippendijfilet.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.

Credit header: iStock – Margouillatphotos