Januari staat traditiegetrouw in het teken van vegan en gezond eten. Daarvoor zit je met deze witte bonen stoof met champignons wel goed. Zonder dierlijke producten, maar met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook staat er met 45 minuten een heerlijk gerecht op tafel. Om je vingers bij af te likken.
4
makkelijk
45 minuten
Neem een grote pan met dikke bodem en doe daar de vegan boter in. Wanneer het gesmolten is voeg je de ui toe. Laat dit een paar minuten pruttelen zodat de ui glazig wordt. Voeg vervolgens de champignons, tijm, rozemarijn, Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper toe. Laat dit voor 10 minuten zachtjes pruttelen, waarbij je de laatste minuut de knoflook toevoegt.
Voeg vervolgens de maïszetmeel, tamari en mosterd toe. Doe dan de groentebouillon en aardappelen erbij. Laat dit voor 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Het gaat er hier om dat de aardappelen goed garen.
Wanneer de aardappelen gaar zijn, voeg je de witte bonen toe samen met de amandelmelk. Laat weer 10 tot 15 minuten pruttelen tot de stoof dikker begint te worden. Voeg naar smaak nog wat extra Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper toe.
Serveer warm. Om te garneren kan je er verse peterselie op doen. ‘Dig in‘ met een stuk ambachtelijk brood.
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Fotocredit: Plateresca