fbpx
woensdag 9 augustus 2023

Quinoa salade met zoete aardappel en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Met dit recept zet je makkelijk en snel een gezonde maaltijd op tafel. Wie wil dat nou niet? Het gerecht is heerlijk als vegetarisch diner. Als je over hebt, neem het dan mee naar werk. Het is namelijk de volgende dag ook nog lekker! De smaken worden verrijkt met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook. Naast een volle smaak, voegt de zwarte knoflook ook een heerlijke geur toe aan je gerecht.

Quinoa Salade met Zoete Aardappel en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

20 minuten

Bereidingswijze

Start met het koken van water om de quinoa in te koken. De bereiding van de quinoa doe je zoals aangegeven is op de verpakking. Ga vervolgens door met het schillen en in schijfjes snijden van de zoete aardappel. Afhankelijk van hoe groot je de zoete aardappel wil laten, kan je de schijfjes nog een keer door midden snijden zodat er halve maantjes ontstaan.

Verwarm een grote koekenpan met olijfolie erin (de olijfolie kan ook vervangen worden door kokosolie). Leg hier de zoete aardappel in en besprenkel met een snuf Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook. Zorg dat alle schijfjes de bodem van de pan raken, zodat ze allemaal even snel garen. Is jouw pan te klein? Dan kan je deze stap in twee rondes doen. Wanneer je verkleuring ziet, keer je alle schijfjes om. Tevreden met de kleur en gaarheid van de zoete aardappel? Zet dan het vuur uit en begin met het bouwen van de salade.

Pak de saladekom en voeg hier eerst de rucola en spinazie aan toe. Doe vervolgens de quinoa erbij. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de avocado. Voeg deze ingrediënten, samen met de zoete aardappel, toe aan de saladekom. Snijd de basilicum klein en verdeel over de kom. Verkruimel dan de feta over de salade en voeg een scheut olijfolie toe. Dit kan extra vierge of citroenolijfolie zijn. Als laatst voeg je nog een snuf Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook toe.

Zin in meer toppings? Dan zijn noten, tomaat of granaatappel pitjes erg lekker!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credit foto: iStock – Olha_afanasieva