fbpx
vrijdag 17 november 2023

Makreel van de barbecue met Zeeuwsche Zoute Gerookt

Weer of geen weer, wij houden van een goede barbecue-sessie. Vandaar dat wij graag dit recept met jou delen. Gezellig voor wanneer je eters over de vloer krijgt of leuk wanneer je zonder speciale reden een keer wil uitpakken. Wat dit recept bijzonder maakt, dat je een gerookte smaak meegeeft aan de makreel door het met houten plank en al op de barbecue te leggen. Naast dat de smaak heerlijk is, ziet het er ook nog eens gaaf uit! Deze makreel breng je verder op smaak met Zeeuwsche Zoute Gerookt

Personen

2

Niveau

gemiddeld

Tijd

1 uur en 35 minuten

Bereidingswijze

Start met het weken van de CedarWood BbqPlank. Leg hiervoor de plank minimaal een uur van tevoren in een bak met water.

Leg een makreelfilet op de huid neer op een vlakke ondergrond (nog niet de houten plank). Leg hier de basilicum, in plakjes gesneden knoflook, bosui en bieslook op. Pak dan de volgende makreelfilet en plaats die op zijn kop, dus met de huid naar boven, op de andere makreelfilet.

Knoop dit stapeltje vast met het rollade touw. Dit moet zorgen dat het vast zit, maar maak het ook niet te strak.

Pak vervolgens de CedarWood BbqPlank en doe hier olijfolie en Zeeuwsche Zoute Gerookt op. Plaats het stapeltje op het zout en besprenkel vervolgens de bovenkant ook met olijfolie en het gerookte zout.

Stel de barbecue in op 180 graden Celsius en de stand ‘direct grillen’. Wanneer de barbecue op temperatuur is zet je de makreel met houten plank en al op de barbecue. Je rookt dan in 25-30 minuten de makreel gaar. De plank kleurt zwart, dit is normaal.

Tip voor het serveren: leg het stapeltje op een bedje van gegrilde groenten.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.