Voor de borrel | Traditionele Griekse auberginetapenade
woensdag 23 september 2020

Voor de borrel | Traditionele Griekse auberginetapenade

Vorige week gingen we op een zoet culinair avontuur, vandaag trakteren we jullie op een lekker recept uit Griekenland: traditionele auberginetapenade. Gegarandeerd dat je hier hoge ogen mee gooit op de volgende borrel! Uiteraard heerlijk met Zeeuwsche Zoute Puur, maar voor een extra smaaksensatie top je de tapenade af met Zeeuwsche Zoute Gerookt. Tip: serveer deze dip met vers pitabrood! Eet smakelijk, of zoals de locals in Griekenland zeggen: καλή όρεξη (spreek uit: kalí̱ órexi̱).

Foto van recept traditionele Griekse auberginetapenade | credit: iStock - iko636

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

45 minuten

Bereidingswijze

Het maken van deze auberginetapenade is niet moeilijk, maar vergt wel wat van je geduld.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Begin met de aubergine: was deze onder koud water en maak met een scherp mes een paar inkepingen in de schil.
  • Leg de aubergines vervolgens in een ovenschaal en zet ze 30 minuten lang in de oven.
  • Ondertussen kan je verder met de paprika’s: halveer deze en verwijder de steel en zaadlijsten. Houd de paprikahelften met een tang boven hoogvuur en laat de buitenkant zwart worden. Leg de paprika’s vervolgens in een plastic zak en leg deze in de koelkast. Heb je geen gasfornuis? Dan kan je de paprika’s ook onder de grill in de oven leggen tot dat de buitenkant zwart is.
  • 5 minuten voordat de aubergine uit de oven moet, haal je de paprika’s uit de koelkast en uit de zak. Verwijder het zwart geworden vel.
  • Haal de aubergine uit de oven, verwijder de steel en pureer deze samen met de paprika en munt tot een tapenade (deze hoeft niet glad te zijn en mag best nog wat bite hebben).
  • Pers de knoflook fijn boven de tapenade en meng dit met olijfolie en het sap van een halve citroen.
  • Maak de tapenade af met Zeeuwsche Zoute Puur of Gerookt en voeg naar smaak zwarte peper toe.

 

En je bent klaar voor je borrel!

Dit vind je misschien ook lekker:

 

Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!