dinsdag 25 augustus 2020
Borrelen met bruschetta
Simpel, maar lekker: dat is het recept voor deze bruschetta borrelhapjes. Door weinig ingrediënten te gebruiken, komt de smaak van onze Zeeuwsche Zoute Gerookt perfect tot zijn recht. Kortom: genieten op zijn Italiaans met een vleugje Zeeland.
Foto: Sanseefotografie.nl
Bereidingswijze
We beginnen met het tomaten mengels voor op de bruschetta.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een kom.
- Pers de teen knoflook uit boven de kom.
- Voeg Italiaanse kruiden en peper naar smaak toe.
- Voeg een scheut olijfolie toe en roer het geheel door elkaar.
- Zet deze kom weg.
Nu is het tijd om de broodjes voor te bereiden.
- Snijd 12 sneetjes uit het stokbrood of de ciabatta.
- Verhit een grillpan en leg hier de broodjes in zodra hij goed warm is.
- Verwarm de broodjes kort totdat ze lekker knapperig zijn of mooie grill lijnen hebben (je kunt dit eventueel ook in de oven doen).
- Haal de broodjes uit de pan en sprenkel op ieder broodje wat olijfolie.
Tijd om de borrelhapjes op te maken.
- Leg de broodjes op een mooi bord naast elkaar.
- Schep er wat van het tomatenmengsel op.
- Top de broodjes af met vlokken Zeeuwsche Zoute Gerookt.
En je heerlijke borrelhapje is klaar. Het genieten kan beginnen. Buon Appetito!