fbpx
dinsdag 25 augustus 2020

Borrelen met bruschetta

Simpel, maar lekker: dat is het recept voor deze bruschetta borrelhapjes. Door weinig ingredi├źnten te gebruiken, komt de smaak van onze Zeeuwsche Zoute Gerookt perfect tot zijn recht. Kortom: genieten op zijn Italiaans met een vleugje Zeeland.

Foto: Sanseefotografie.nl

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

10 minuten

Bereidingswijze

We beginnen met het tomaten mengels voor op de bruschetta.

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een kom.
  • Pers de teen knoflook uit boven de kom.
  • Voeg Italiaanse kruiden en peper naar smaak toe.
  • Voeg een scheut olijfolie toe en roer het geheel door elkaar.
  • Zet deze kom weg.

Nu is het tijd om de broodjes voor te bereiden.

  • Snijd 12 sneetjes uit het stokbrood of de ciabatta.
  • Verhit een grillpan en leg hier de broodjes in zodra hij goed warm is.
  • Verwarm de broodjes kort totdat ze lekker knapperig zijn of mooie grill lijnen hebben (je kunt dit eventueel ook in de oven doen).
  • Haal de broodjes uit de pan en sprenkel op ieder broodje wat olijfolie.

Tijd om de borrelhapjes op te maken.

  • Leg de broodjes op een mooi bord naast elkaar.
  • Schep er wat van het tomatenmengsel op.
  • Top de broodjes af met vlokken Zeeuwsche Zoute Gerookt.

En je heerlijke borrelhapje is klaar. Het genieten kan beginnen. Buon Appetito!