fbpx
donderdag 7 mei 2020

Kaasstengels met gerookt zeezout

Vandaag hebben we een verrukkelijk recept gekregen van Margot Dubelaar! Deze kaasstengels met gerookt zeezout zijn perfect voor een avondje met z’n tweeën op de bank.Margot heeft zelf heerlijke kaasstengels gemaakt, deze zijn niet alleen makkelijk maar ook nog een snel te maken.

Recept van Margot Dubelaar

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 min

Bereidingswijze

  • Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op.
  • Verwarm je oven voor op 210 graden.
  • Zorg dat het bladerdeeg op kamertemperatuur is en leg deze op de plaat met het bakpapier (Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de plakken bladerdeeg zit).
  • Bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel.
  • Beleg de plakken bladerdeeg met de kaas.
  • Leg vervolgens bovenop de plakken bladerdeeg met kaas nogmaals een laag met bladerdeeg (deze inkrasten met het ei) en vervolgens weer de kaas.
  • Snijd het bladerdeeg in rechthoekige plakken van ongeveer 1 á 1,5 cm breed, je zou ongeveer 6 rechthoekige ‘kaasstengels’ kunnen krijgen uit 1 plak bladerdeeg.
  • Verspreid de rechthoekige en belegde plakken geleidelijk over de bakplaat. Er moet genoeg ruimte tussen de kaasstengels zitten anders bakken ze aan elkaar vast.
  • Sprankel over de reepjes wat peper en wat van onze gerookte Zeeuwsche Zoute voor extra smaak.
  • Doe de bakplaat met de reepjes vervolgens in de oven voor ongeveer een kwartiertje (houd de kaasstengels de laatste vijf minuten goed in de gaten, het kan ineens heel snel gaan).
  • Nu zit er niets anders op dan genieten van je heerlijke creatie!

Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.