Pasta met pompoen, venkel en worst | Zeeuwsche Zoute
dinsdag 8 september 2020

Pasta met pompoen, venkel en worst

Vorige week waren wij al in een herfststemming door de start van het meteorologische najaar. Om dit te vieren publiceerden we een recept voor pompoen plaattaart. En omdat we geen genoeg kunnen krijgen van lekkere pompoenrecepten delen we vandaag weer een pareltje met jullie! Deze pasta met pompoen, venkel en worst smaakt extra lekker na een gure dag of een lange boswandeling. 

Uiteraard extra lekker met een snufje Zeeuwsche Zoute: Puur voor wie op zoek is naar een pure smaakmaker en Gerookt voor degenen die graag een rokerige toets aan deze heerlijke pasta geven. Welke variant van ons zout je ook kiest: het wordt smullen geblazen!

Foto van Pasta met pompoen, venkel en worst. Uiteraard met Zeeuwsche Zoute Puur of Gerookt

Personen

2

Niveau

makkelijk

Tijd

30 min

Bereidingswijze

Dit recept staat in een handomdraai op tafel! Begin eerst met het voorbereiden van alle ingrediënten.

  • Verwijder de onderkant van de venkel en snijd de groente in reepjes
  • Snijd de worstjes in kleine stukjes
  • Hak de knoflook fijn (of pers deze uit)
  • Snijd de ui in halve ringen

Tijd om alles te verwarmen.

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Terwijl de pasta kookt zet je een hapjespan op het vuur
  • Doe wat olijfolie in de pan en voeg de ui en de knoflook toe
  • Als de ui glazig is, voeg je de venkel toe
  • Zodra de venkel wat zachter is geworden, voeg je de pompoen toe
  • Verwarm dit geheel nog wat verder
  • Voeg na ongeveer 3 minuten de worstjes toe en blus het geheel af met de droge witte wijn
  • Voeg de takjes rozemarijn en het venkelzaad toe
  • Doe de deksel op de pan en laat het geheel gedurende 5 minuten zachtjes stoven

Is de pasta klaar? Mengen maar!

  • Zodra de pasta ‘al dente’ is giet je deze af
  • Voeg de pasta vervolgens toe aan de hapjespan en meng het geheel door elkaar
  • Verwarm het geheel nog even door en verwijder vervolgens de takjes rozemarijn
  • Verdeel de pasta over de borden en maak het af met flink wat zwarte peper, een snufje Zeeuwsche Zoute Puur of Gerookt en de Parmezaanse kaas

Het genieten kan beginnen! Buon Appetito!

Dit vind je misschien ook lekker:

Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!