Het mooie weer vraagt om lekker eten in de buitenlucht! Heb je zowel een liefde voor pizza als voor barbecuen? Dan is dit recept jou op het lijf geschreven! Je kan namelijk heel goed pizza’s bakken op de barbecue. Hier heb je wel een aantal dingen voor nodig. Om te beginnen natuurlijk een BBQ en dan wel een exemplaar met deksel. De deksel zorgt er namelijk voor dat de pizza ook van boven wordt verwarmd. Wat je daarnaast ook zeker nodig hebt is een pizzasteen. Deze pizzasteen leg je op de barbecue en hierop bak je de pizza’s.
Vandaag lichten wij het recept van Simone van Joolen toe, met kaas, parmaham, rucola en Zeeuwsche Zoute Gerookt. Maar het leuke aan dit recept is dat je er juist lekker mee kunt variëren en dat iedereen zijn of haar eigen pizza kan beleggen!
3
makkelijk
2 uur
Pizzadeeg voorbereiden:
Pizza bakken op de barbecue
Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Stuur een mailtje naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet lees je jouw recept binnenkort terug op onze blog!
Foto credit: Simone van Joolen