fbpx
dinsdag 26 mei 2020

Pizza van de BBQ

Het mooie weer vraagt om lekker eten in de buitenlucht! Heb je zowel een liefde voor pizza als voor barbecuen? Dan is dit recept jou op het lijf geschreven! Je kan namelijk heel goed pizza’s bakken op de barbecue. Hier heb je wel een aantal dingen voor nodig. Om te beginnen natuurlijk een BBQ en dan wel een exemplaar met deksel. De deksel zorgt er namelijk voor dat de pizza ook van boven wordt verwarmd. Wat je daarnaast ook zeker nodig hebt is een pizzasteen. Deze pizzasteen leg je op de barbecue en hierop bak je de pizza’s.

Vandaag lichten wij het recept van Simone van Joolen toe, met kaas, parmaham, rucola en Zeeuwsche Zoute Gerookt. Maar het leuke aan dit recept is dat je er juist lekker mee kunt variëren en dat iedereen zijn of haar eigen pizza kan beleggen!

Personen

3

Niveau

makkelijk

Tijd

2 uur

Bereidingswijze

Pizzadeeg voorbereiden:

  • Doe de bloem in een kom
  • Voeg het gist en het zout toe
  • Voeg een scheutje olijfolie toe en een deel van het water (is het deeg al vrij nat, dan hoeft het overige water niet toegevoegd te worden)
  • Kneed het deeg tot een bal
  • Vet je werkblad in met een scheutje olie
  • Kneed het deeg, totdat het soepel is
  • Laat het deeg minstens een uur rijzen onder een natte theedoek
  • Verdeel het deeg in drie gelijke stukken en rol uit

Pizza bakken op de barbecue

  • Leg de pizzasteen op de barbecue, zodat deze kan voorverwarmen
  • Smeer de pizzabodems in met een laagje tomatensaus en bestrooi met de pizzakaas en verse oregano
  • Om te voorkomen dat het pizzadeeg blijft plakken, strooi je wat bloem op de steen
  • Wacht totdat de temperatuur de 250 graden aantikt en leg dan de pizza op de steen
  • Vervolgens bak je de pizza in 5 tot 10 minuten af. Hierbij hou je het deksel van de barbecue gesloten
  • Drapeer de parmaham over de afgebakken pizza’s, strooi de rucola erover en voeg tot slot wat korreltjes Zeeuwsche Zoute gerookt toe

Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Stuur een mailtje naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet lees je jouw recept binnenkort terug op onze blog!

Foto credit: Simone van Joolen