fbpx
donderdag 14 mei 2020

Tiramisu met Zeeuwsche Zoute

Wie houdt er niet van tiramisu? Dit heerlijke, origineel Italiaanse, dessert is erg populair, en dat is niet voor niets! De combinatie van de romige structuur met de zachte lange vingers en koffiesmaak maken het toetje zo bijzonder. Heb je er ooit wel eens aan gedacht er wat zout overheen te strooien? Waarschijnlijk niet, maar het is zeker een aanrader. Gebruik Zeeuwsche Zoute Puur om dit recept nóg lekkerder te maken.

Personen

6

Niveau

makkelijk

Tijd

20 min. (+ een paar uur in de koelkast)

Bereidingswijze

Zet om te beginnen een kop espresso en laat deze goed afkoelen. Zorg ervoor dat je mixer vetvrij is (bijvoorbeeld met een keukenpapiertje en citroensap). Scheid daarna de eieren. Doe de eiwitten in de kom die je net vetvrij hebt gemaakt. Klop de eiwitten net zo lang op totdat alles helemaal stijf is en je de kom als het ware ondersteboven kunt houden.

Meng in een andere kom het eigeel met de suiker totdat het een romige structuur heeft. Hier meng je de mascarpone even kort doorheen. Als dit goed gemengd is schep je ook de eiwitten er voorzichtig doorheen.

Doe de afgekoelde koffie en de amandel aroma/amaretto in een kom. Doop de lange vingers in dit mengsel en leg deze dan in een ovenschaal met de gesuikerde kant naar boven. Bedek op deze manier de hele bodem van de schaal. Verdeel nu de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Bedek dit met nog een laag lange vingers, en eindig met het laatste beetje mascarpone mengsel. Strooi met behulp van een zeef wat cacao over de bovenkant en maakt het af met Zeeuwsche Zoute Puur als de finishing touch!

Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast totdat hij goed is opgesteven.