Recept voor de herfst: pompoen plaattaart | Zeeuwsche Zoute
dinsdag 1 september 2020

Klaar voor de herfst met deze pompoen plaattaart

De nieuwe maand is aangebroken en dat betekent dat de meteorologische herfst is begonnen. Het seizoen voor lekkere wandelingen, oranjegekleurde bossen en natuurlijk lekker eten! Een groente die helemaal past bij de herfst is de pompoen. Reden genoeg dus om deze nieuwe maand met een pompoenrecept af te trappen. 

Heb je na een herfstachtige dag zin in iets lekkers maar geen zin om uren in de keuken te staan? Say hello tegen de plaattaart! Zó makkelijk, maar zó lekker! Deze variant is met pompoen en geitenkaas, maar het mooie van een plaattaart is dat je er alles op kan doen wat je lekker vindt (of wat je nog als restje in je koelkast hebt liggen). 

En uiteraard is een plaattaart niet compleet zonder een snufje Zeeuwsche Zoute! Kies de variant die jij lekker vindt. 

Personen

3

Niveau

makkelijk

Tijd

40 min

Bereidingswijze

Tijd om aan de slag te gaan!

  • Verwarm de oven voor op 220 graden

Ga eerst aan de slag met de groente.

  • Snijd de pompoen in kleine stukjes of plakjes (het is niet nodig om de pompoen te schillen)
  • Pel de rode uien en snijd deze in halve ringen
  • Pel de knoflook en hak deze fijn
  • Doe de pompoen, rode uien, spinazie en knoflook in een kom en meng met tijm, honing, olijfolie, peper (naar smaak) en natuurlijk Zeeuwsche Zoute

Vervolgens is het deeg aan de beurt.

  • Bedek de bakplaat met bakpapier en rol hier het bladerdeeg op uit
  • Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg
  • Verkruimel vervolgens de geitenkaas over de taart

Bakken maar!

  • Zet de plaattaart in de oven en bak deze ongeveer 20 minuten
  • Strooi 5 minuten voordat je de taart uit de oven haalt de pijnboompitten eroverheen (let op dat deze niet te bruin worden – leg anders een stuk aluminiumfolie over de taart)
  • Als de taart helemaal gaar is, haal je deze uit de oven

Snijd de taart in stukken en het smullen kan beginnen! Dit recept is ook een aanrader als borrelhapje. Snijd de taart dan in kleinere stukjes.

Dit vind je misschien ook lekker:

Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!