fbpx
dinsdag 30 juni 2020

Nieuwe samenwerking met Tout Patisserie in Amsterdam

Credit: Patricia Borger Fotografie

Wij hebben leuk nieuws! Vanaf vandaag gaat Tout Patisserie in Amsterdam namelijk werken met Zeeuwsche Zoute. De patisserie gaat ons ambachtelijke zeezout gebruiken in de macarons, chocoladerepen en bonbons. Hiermee voegen we een mooie, nieuwe kwaliteitsnaam toe aan de bedrijven die werken met ons zeezout afkomstig uit de Oosterschelde. 

Wij zijn continu op zoek naar waardevolle samenwerkingspartners die staan voor dezelfde waarden: pure en goede smaken met extra aandacht voor duurzaamheid. Tout Patisserie aan de Maasstraat in Amsterdam kan zich hier als geen ander in vinden. De basis ligt in de klassieke patisserie, maar eigenaar en patissier Job van Berkel denkt buiten de hokjes en gaat graag aan de slag om vooruitstrevende en nieuwe smaken te verwerken in zijn culinaire creaties. Met de komst van Zeeuwsche Zoute is het ook zijn intentie om de pure smaak van het zout goed terug te laten komen; alsof je de zee proeft.

Tout Patisserie. Credit: Patricia Borger Fotografie

Duurzaam ondernemen
Het gaat Tout Patisserie echter niet alleen om een goede smaak. Duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel. Doordat het zout dat gebruikt wordt nu ook lokaal ingekocht kan worden zet Tout Patisserie nog een stap in haar missie om duurzaam te ondernemen.

Job van Berkel van Tout Patisserie: “Het is geweldig dat er nu ook zeezout in Nederland gemaakt wordt. Natuurlijk vanwege het duurzame aspect, maar uiteraard ook vanwege de smaak. Zeeuwsche Zoute is waanzinnig wit en heeft een pure en intense smaak. Het is echt een kick op je tong. Ik kijk er naar uit om met het zout in onze patisserie aan de slag te gaan.” 

Uiteraard wij ook blij met de nieuwe samenwerking. We zijn er trots op dat een top patisserie als Tout gaat werken met ons zout. De smaak van ons zout komt dan ook goed terug in de verfijnde creaties van Tout Patisserie. We hopen dat de klanten van Tout deze smaaksensatie ook op die manier zullen beleven en waarderen!

Eerdere samenwerkingen
Eerder gingen we al een samenwerking aan met chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in het Rijksmuseum. Ook hij weet de smaak van het zout te waarderen en gebruikt het graag in zijn keuken. Zeeuwsche Zoute is nu 6 maanden te koop in Nederland. Binnen deze periode hebben we ook het Zeker Zeeuws® certificaat ontvangen en zijn we een officieel erkend Zeeuws streekproduct. Op dit moment zijn er ongeveer 55 verkooppunten, en is het natuurlijk verkrijgbaar via onze webshop. We produceren op dit moment 300 kilo ambachtelijk zeezout per maand.

Wil je meer weten over ons ambacht? Lees dan over ons productieproces of de ontstaansgeschiedenis.

Beeld Tout Patisserie: Patricia Borger Fotografie