fbpx

Ons verhaal

Zeeuwsche Zoute is een initiatief van Christian Clerx. Hij is een geboren en getogen Zeeuw en wil met de start van Zeeuwsche Zoute een oud Zeeuws ambacht weer nieuw leven inblazen. Kom meer te weten over het verhaal achter Zeeuwsche Zoute.

HET BEGIN

Christian is voor zijn werk veel in het buitenland te vinden en daar ontstond het idee: “Ik zag in Wales, Noorwegen en de Verenigde Staten gelijke initiatieven rondom zeezout. Ik dacht: waarom is er eigenlijk geen Zeeuws of Nederlands zeezout? In de zomer van 2018 ben ik in het weekend in mijn ouderlijk huis met een jerrycan naar de dijk gegaan en met dat water zout gaan maken.”

Het produceren van zout beviel goed en de volgende stap was de opening van een zoutziederij in een loods in Bruinisse. Christian: “Nu produceren we rond de 200 kilo zout per maand en hebben we diverse (sterren) restaurants als klant waaronder RIJKS ® in Amsterdam, maar ook lokale restaurants zoals Bru 17 in Bruinisse.” Inmiddels groeit het team en werken we met een aantal mensen aan de productie en branding van Zeeuwsche Zoute. Ook zijn we constant bezig om nieuwe smaakcombinaties uit te proberen en kijken we hoe we ons productaanbod verder kunnen uitbreiden.

Wil je weten waar Zeeuwsche Zoute verkrijgbaar is? Neem een kijkje bij onze Verkooppunten.

Zeker Zeeuws® Streekproduct

Sinds maart 2020 is Zeeuwsche Zoute bekroond met het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk. Een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is en op duurzame wijze geproduceerd wordt.

PublieksWinnaar tijdens Zeeuwse PioniersPrijs 2021

In maart 2021 kregen we te horen dat we genomineerd waren voor de Zeeuwse PioniersPrijs 2021. Naast dat deze prijs jaarlijks door een jury wordt uitgereikt aan een pionierend Zeeuws bedrijf dat Zeeland het beste op de kaart zet, kon het publiek ook stemmen op zijn of haar favoriet. Deze stemming verliep via Omroep Zeeland en Zeeuwsche Zoute was met 40% van de stemmen de favoriet van het publiek. Lees meer hierover in dit artikel.