fbpx
maandag 23 maart 2020

Zeeuwsche Zoute bekroond met Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk

Het oorspronkelijke zeezout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute is nu bekroond met het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk. Een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is en op duurzame wijze geproduceerd wordt. En daar zijn we erg trots op!

Ons zout wordt in Zeeland gewonnen uit de Oosterschelde, en bestaat dus voor 100% uit Zeeuwse grondstoffen. Het product wordt op ambachtelijke wijze gemaakt aan de oevers van de Oosterschelde bij het vissersdorp Bruinisse. Daarom verdient het zout van Zeeuwsche Zoute het Zeker Zeeuws keurmerk.

De oorsprong van Zeeuwsche Zoute
Bij het vissersdorp Bruinisse wordt het water waar dit zout vandaan komt omhoog gepompt. Het water wordt allereerst gezuiverd door natuurlijke factoren, zoals mossels, oesters en zandplaten. Ten slotte wordt het water door ultrafijne filters geperst en in een gesloten omgeving in zoutpannen ondergebracht. Dit proces zorgt ervoor dat er niks van het zout of de smaak verloren gaat, hierdoor ontstaat er een ongekende zoutkwaliteit. Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen. In de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zeeuwsche Zoute blaast deze oude traditie nu weer nieuw leven in.

Zeker Zeeuws® Steekproduct keurmerk
Streekproducten zijn populair. Zeker Zeeuws helpt je een keuze te maken voor producten die die naam écht waard zijn. Zo weet je wat je eet en waar het precies vandaan komt. Zeker Zeeuws producten en diensten zijn gemakkelijk te herkennen aan het beeldmerk. Het keurmerk Zeker Zeeuws wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct.

Waar te koop?
Zeeuwsche Zoute is verkrijgbaar in de webshop vanaf € 6,95 per 100 gram in de varianten: Puur, Gerookt en Zeewier. Vanaf nu gratis verzending bij bestellingen v.a. €20!