fbpx
dinsdag 27 juni 2023

Watermeloensalade met salsa verde en Zeeuwsche Zoute Gerookt

Deze watermeloensalade is de perfecte toevoeging aan jouw barbecue. Je maakt indruk door deze verrassende variatie op het standaard recept. Deze salade maak je namelijk af met een kruidige salsa verde en Zeeuwsche Zoute Gerookt. Zo geef je jouw barbecuesalade een heerlijke kick!

Watermeloensalade Zeeuwsche Zoute Gerookt

Personen

10

Niveau

makkelijk

Tijd

20 minuten

Bereidingswijze

Begin met de salsa verde. Het is namelijk het lekkerst als deze nog even kan intrekken voordat je het over de salade sprenkelt. Voor de salsa verde mix je in een grote vijzel of in een keukenmachine de basilicum, munt, peterselie, koriander en het kleine groene pepertje met olijfolie. Voeg zoveel olijfolie toe dat het mengsel de dikte krijgt die jij lekker vindt. Maak de salsa af met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Peper. Laat de salsa intrekken terwijl je de rest van de salade maakt.

Snijd de watermeloen in blokjes, versnipper de rode ui en snijd de komkommer in halve maantjes. Doe deze ingrediënten in een grote saladekom. Snijd een limoen door midden en pers één helft uit boven de saladekom. Voeg ook de Zeeuwsche Zoute Gerookt toe en meng alles goed door elkaar.

Vlak voordat je de salade serveert besprenkel je de salade met de salsa verde en verkruimel je de feta boven de saladekom. Smullen maar! Het leuke aan dit recept is dat je de salsa verde, als je over hebt, ook voor andere gerechten kan gebruiken of als dip voor vlees en brood tijdens de barbecue zelf.

Wil jij meer inspiratie voor dit barbecueseizoen? Bekijk deze recepten voor een geroosterde porchetta met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook, gevulde zoete aardappel met Zeeuwsche Zoute Puur en pizza van de BBQ met Zeeuwsche Zoute Gerookt.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credit foto: iStock – GMVozd