Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en met lekkere temperaturen is het natuurlijk perfect weer om te barbecueën. Vorige week hadden we al gegrilde watermeloen, deze week komen we met een klassieker: gepofte aardappel. Niet zomaar een gepofte aardappel, wij gaan dit keer voor de zoete variant. Met een frisse saus van crème fraîche en een snufje Zeeuwsche Zoute maak je dit gerecht helemaal af.
Fotocredit: iStock – Alleko
makkelijk
60 minuten
Was de aardappelen goed schoon, er zit vaak nog veel zand op de schil. Wikkel ze per stuk in aluminiumfolie. De beste manier is om de aardappel in het midden van een vierkant stuk aluminiumfolie te leggen, de zijkanten vouw je naar elkaar toe en deze knijp je aan de bovenkant fijn. Op deze manier zit de folie losjes om de aardappel heen en wordt de aardappel sneller gaar door de stoom die zich in het pakketje vormt.
Leg nu de aardappelen op de barbecue. Afhankelijk van de grootte duurt het 40 tot 60 minuten totdat de aardappelen gaar zijn. Wil je het proces versnellen, dan kan je de aardappelen eventueel van te voren kort koken.
Maak ondertussen de saus. Hak de peterselie fijn. Meng drie eetlepels crème fraîche met één eetlepel mayonaise, een snufje peper en een goede hand peterselie.
Zodra de aardappelen zacht zijn, haal je ze van de barbecue. Snijd ze in de lengte open en prak met een vork de inhoud tot een grove puree. Voeg de saus toe, strooi een paar stukjes lente-ui op de aardappel en maak het af met een snufje Zeeuwsche Zoute: Puur en Wakame passen allebei goed bij dit recept.
Houdt jouw vader ook zo van barbecueën en ben je nog op zoek naar een origineel Vaderdag cadeau? Wij hebben een speciale Vaderdag Cadeauset samengesteld.
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.