fbpx
donderdag 15 juni 2023

Geroosterde Porchetta met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Met dit zomerse weer willen we niets anders dan de hele avond buiten doorbrengen. Dit recept is perfect voor een zwoele zomeravond. Deze smaakvolle geroosterde porchetta is een heerlijk gerecht waarbij het sappige buikspek wordt omhuld met een knapperige korst. Met de toevoeging van Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook krijgt dit recept een verrassende en unieke smaak. Koelt het ‘s avonds toch wat af? Met de tuinhaarden van Fireplace Haarden zit je er altijd warmpjes bij.

PorchettaZeeuwscheZoute

Niveau

gemiddeld

Tijd

Voorbereiden: 30 minuten, bereidingstijd: 4 uur, rusttijd: 15 minuten

Bereidingswijze

 1. Rol het buikspek een dag van tevoren op en controleer of het zwoerd aan de binnenkant eindigt. Snijd met het hobbymesje alleen het vel van het buikspek door en verwijder het overtollige stukje zwoerd.
 2. Prik met het hobbymes veel gaatjes in het zwoerd. Smeer het zwoerd in met baking soda, citroenschil en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook.
 3. Verpak het buikspek strak in plastic folie en laat het een nacht in de koelkast rusten.
 4. Spoel de volgende dag het zout en de baking soda van het buikspek af en dep het geheel droog met keukenpapier.
 5. Snijd met een scherp mes kruislings in aan de vleeskant van het buikspek.
 6. Bestrooi het vlees royaal met de kruiden en wrijf ze ook in de insnijdingen.
 7. Rol het buikspek op en bind het stevig vast met slagerstouw. Smeer het zwoerd in met olijfolie en bestrooi het met Zeeuwsche Zoute Puur voor een smakelijke krokante korst.
 8. Maak je barbecue klaar voor indirect grillen op 140-150°C.
 9. Voeg het rookhout toe en leg de porchetta op de barbecue, weg van direct vuur.
 10. Wanneer de kerntemperatuur van de porchetta ongeveer 70°C bereikt (dit duurt ongeveer 3 uur), verhoog je de temperatuur van de barbecue naar 240°C om het zwoerd krokant te maken.
 11. Na 20-30 minuten krijg je een mooie, donkere, krokante korst. Controleer regelmatig of de korst niet te donker wordt.
 12. Haal de porchetta van de barbecue en laat deze 10 minuten onafgedekt rusten voordat je hem aansnijdt. Gebruik hiervoor het beste een broodmes of ander gekarteld mes.

Geniet van je heerlijke geroosterde porchetta met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credit foto: iStock – photooiasson