fbpx
dinsdag 9 maart 2021

Oreo-tiramisu | Zeeuwsche Zoute

Als je een echte liefhebber bent van Oreo en hier ook van wil genieten als dessert, dan moet je zeker een keer dit heerlijke recept proberen. De combinatie van Oreo en tiramisu is er eentje die je niet snel zal vergeten. En met een vleugje Zeeuwsche Zoute Puur is dit toetje nog lekkerder!

Personen

10

Niveau

makkelijk

Tijd

35 Minuten (Bereidingstijd) + 20 Minuten (In de koelkast)

Bereidingswijze

  • Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Mix de witte chocolademousse, de mascarpone en 150 gram van de witte chocolade met een spatel door elkaar. Voeg hier een vleugje Zeeuwsche Zoute Puur bij.
  • Breek de oreokoekjes doormidden (115 gram van de koekjes overhouden) en strooi onderop de glaasjes een klein laagje met koekjes. Giet vervolgens de helft van de koffie hier over heen, verdeeld over de 10 glaasjes.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over alle glaasjes.
  • Leg nu bovenop het mascarponemengsel de overgebleven koekjes en daarna de rest van de koffie.
  • Nu kan je de glaasjes opvullen met de andere helft van het mascarponemengsel. 
  • Maak het toetje af door er een mini-Oreo in te steken en de overgebleven witte chocolade eroverheen te sprenkelen.
  • Laat de glaasjes nu voor 20 minuten in de koelkast opstijven, daarna kan je er heerlijk van smullen!  Je kan het dessert ook nog even aftoppen met een paar vlokken Zeeuwsche Zoute voor een extra smaaksensatie.

 

Wil je nog meer zoete gerechten uitproberen waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt is? Bekijk dan eens deze recepten:

Weet je zelf ook een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij zou passen? Stuur je recept dan op naar info@zeeuwschezoute.nl en misschien zie je jouw recept wel een keer in een van onze blogs verschijnen