fbpx
dinsdag 23 februari 2021

Luchtige appel-kaneelcake

Nu het voorjaarsvakantie is en het zonnetje schijnt, is het ideaal om met een kopje koffie en een plakje cake te genieten van het weer. Wij hebben daarom dit keer een heerlijk bakrecept voor jullie uitgelicht, namelijk een heerlijke luchtige cake van appel en kaneel! Uiteraard extra goed op smaak gebracht met onze Zeeuwsche Zoute Puur. Wil je een keer iets bijzonders proberen? Gebruik dan Zeeuwsche Zoute Gerookt

Om dit recept te maken heb je een mixer en bakblik nodig. 

Heerlijk luchtige appel kaneel cake

Personen

10

Niveau

makkelijk

Tijd

20 minuten (bereidingstijd) + 60 minuten (oventijd)

Bereidingswijze

Beslag maken

Verwarm de oven voor op 180 ℃. Zorg ervoor dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze bij de suiker en vanillesuiker in een kom. Mix het geheel totdat het romig is. Voeg daarna één voor één de eieren toe terwijl je het beslag blijft mixen en er een glad en luchtig mengsel ontstaat (dit gebeurt na ongeveer 1 minuut). Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en een snufje Zeeuwsche Zoute Puur. Voeg het bakmeel in delen toe bij het gladde, luchtige mengsel van boter, suiker en eieren. Meng alles gedurende 2 minuten goed met de hoogste stand van je mixer.

Appels schillen

Schil de appeltjes en snijd deze in blokjes op de door jouw gewenste grootte. Meng dit daarna met de maïzena. Hierdoor zullen de stukjes appel minder naar de bodem zakken tijdens het bakken en is jouw hele cake rijk gevuld met appelstukjes. Spatel daarna de gesneden appels door het beslag.

In de oven

Vet de cakevorm goed in, bestrooi deze met paneermeel en voeg daarna het beslag gemixt met appeltjes in de vorm. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Dit kan enkele minuten variëren afhankelijk van jouw oven. Met een satéprikker kan je checken of jouw cake helemaal gaar is. Steek de prikker in de cake, zodra je deze eruit haalt en hier geen beslag aan vast blijven zitten, kan hij uit de oven!

Genieten

Laat je cake nog ongeveer 15 minuten afkoelen en haal het daarna voorzichtig uit de vorm. Houd je wel van een zout knijpertje? Strooi dan nog een paar zoutvlokken over de cake. Om jezelf helemaal te verwennen kan je er een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs bij doen. Smullen maar!

Op zoek naar meer zoetigheden waar Zeeuwsche Zoute bij past? Probeer dan deze recepten:

Heb je zelf een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur je recept naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet verschijnt deze binnenkort in de blog!