fbpx
dinsdag 9 juni 2020

Zachte karamel fudge met Zeeuwsche Zoute

Deze zachte karamel-zeezout fudge is makkelijk te maken, en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Fudge is een romige zoete lekkernij die ooit per toeval is ontdekt op een school in Amerika, tijdens een kookles. Het was de bedoeling om toffee te maken, maar de temperatuur van het mengsel was te laag. Het resultaat werd fudge genoemd, wat foutje of vergissing betekent. Hoewel de naam niet is veranderd is dit zeker geen foutje te noemen. De combinatie van karamel met zeezout is altijd een erg fijne tegenstelling in smaak, en dat is niet anders bij deze fudge. Probeer het zelf!

Personen

20

Niveau

makkelijk

Tijd

30 min.

Bereidingswijze

  • Klop de mascarpone luchtig en voeg hier al mixende de slagroom aan toe. Laat dit mengsel even staan terwijl je de suiker gaat smelten.
  • Smelt 200 gram van de suiker in een pan op een gemiddeld vuur totdat het goud van kleur is. Voeg daarna de rest van de suiker toe, samen met het mascarpone/slagroom mengsel en een theelepel Zeeuwsche Zoute.
  • Laat dit koken op een middel heet vuur terwijl je blijft roeren, totdat het mengsel 118ºC aangeeft op een suikerthermometer.
  • Laat dit geheel een beetje afkoelen en mix het door met een elektrische mixer totdat het dik is geworden. Giet alles in een bakvorm van 20cm bij 20 cm en zorg dat je het goed verdeelt over de vorm met een spatel.
  • Laat de fudge afkoelen en zet het in een koelkast voor 2 tot 3 uur. Besprenkel met een snufje Zeeuwsche Zoute, snijd in vierkantjes van ongeveer 3 centimeter (je zou uit moeten komen op ongeveer 40 stukjes fudge) en serveer.

Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.