dinsdag 11 augustus 2020
Tomaten-paprikasoep met Zeeuwsche Zoute
Vandaag delen wij het recept voor een heerlijke tomaten-paprikasoep. Extra lekker met de toevoeging van Zeeuwsche Zoute Puur. Binnen 35 minuten is deze lekkere soep klaar. Serveer met bijvoorbeeld een stokbroodje en klaar is je maaltijd!
Bereidingswijze
- Breng 500 ml water aan de kook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en dadels in kleine stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur in een soeppan. Voeg de tomaat, paprika en dadels toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml water per persoon toe.
- Kook de soep, afgedekt, 20 minuten,
- Breng in een steelpan met deksel 200 ml water aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
- Haal de soeppan van het vuur. Voeg 2 eetlepels crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met Zeeuwsche Zoute puur en chilipoeder.
- Voeg de parelcouscous toe aan de soep. Verdeel de soep over kommen en eet smakelijk!
Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!