fbpx
dinsdag 11 augustus 2020

Tomaten-paprikasoep met Zeeuwsche Zoute

Vandaag delen wij het recept voor een heerlijke tomaten-paprikasoep. Extra lekker met de toevoeging van Zeeuwsche Zoute Puur. Binnen 35 minuten is deze lekkere soep klaar. Serveer met bijvoorbeeld een stokbroodje en klaar is je maaltijd!

Personen

2

Niveau

makkelijk

Tijd

35 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng 500 ml water aan de kook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en dadels in kleine stukjes.
  2. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur in een soeppan. Voeg de tomaat, paprika en dadels toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml water per persoon toe.
  3. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten,
  4. Breng in een steelpan met deksel 200 ml water aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
  5. Haal de soeppan van het vuur. Voeg 2 eetlepels crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met Zeeuwsche Zoute puur en chilipoeder.
  6. Voeg de parelcouscous toe aan de soep. Verdeel de soep over kommen en eet smakelijk!

Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!