fbpx
donderdag 21 mei 2020

Risotto met kip en chorizo

Heb jij het idee dat het bereiden van risotto een moeilijke klus is? Het is inderdaad een gerecht waar je bij in de buurt moet blijven, maar het is zeker niet lastig! We hebben voor jou stap voor stap uitgelegd hoe je deze heerlijke risotto met kip en chorizo in 45 minuten op tafel tovert. Buon appetito!

Dit recept is uitermate geschikt om te maken met onze Zeeuwsche Zoute Gerookt

Personen

2

Niveau

gemiddeld

Tijd

45 minuten

Bereidingswijze

  • Bereid de bouillon
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en de tomaten in blokjes
  • Verwarm de pan met een scheut olijfolie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Bak vervolgens de kip, chorizo en de courgette een paar minuten mee
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak eventjes mee
  • Giet er een scheut witte wijn bij. Wanneer het vocht van de wijn volledig is opgenomen voeg je 1/3 van de bouillon toe. Ondertussen blijf je goed roeren
  • Zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen voeg je weer 1/3 van de bouillon toe.
  • Ondertussen snijd je rode peper fijn
  • Roer de tomaten door de risottorijst en voeg de overige bouillon toe. Doorgaans duurt het zo’n 20 minuten voordat de risotto gaar is. Indien nodig kun je extra water toevoegen om de rijst verder te laten garen
  • Haal de pan van het vuur. Voeg vervolgens de rode peper en parmezaanse kaas toe en en roer de ingrediënten door de risotto
  • Om het af te maken garneer je het gerecht met wat korrels Zeeuwsche Zoute Gerookt en de grof gesneden basilicum
  • Eet smakelijk!

Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Stuur een mailtje naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet lees je jouw recept binnenkort terug op onze blog!