Happy Hamburgerdag! Nu kent iedereen natuurlijk de klassieke hamburger, maar heb je wel eens een falafelburger geprobeerd? Wij wel, en het is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de vleesburger! Wij eten het met heerlijk frisse avocadocrème en verrijken de smaken met Zeeuwsche Zoute Puur.
4
Makkelijk
1 uur
Start met het maken van de falafel burgers. Laat hiervoor de kikkererwten uitlekken. Pel de sjalot en knoflook en pak de peterselie en koriander erbij. Doe de sjalot, knoflook en kruiden (allemaal grof gesneden) in een pan met 1 el olijfolie tot de sjalot glazig is geworden. Schep dit mengsel bij de uitgelekte kikkererwten en laat afkoelen.
Maak onder tussen de avocadocrème. Blend hiervoor het vruchtvlees van de avocado, rode peper (zonder zaadlijsten), ingelegde gember, korianderblaadjes, limoenschil, 1 el olijfolie, Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper.
Mix daarna in de keukenmachine de ingrediënten voor de falafelburger samen. Dat is het kikkererwtenmengsel dat net afgekoeld is, met bloem, bakpoeder, Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper.
Verdeel het falafelmengsel in 4 gelijke porties en vorm er burgers van. Bestrooi de burgers met panko. Bak dan de burgers aan beide kanten goudbruin en krokant. Dit zal per kant zo’n 3-4 minuten kosten.
Snijd de komkommer en pluk de bladeren van de krop sla. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en smeer de onderste helft in met de avocadocrème. Leg hier de burgers op en top af met plakjes komkommer, sla en de bovenste helft van het broodje.
Eet smakelijk!
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Fotocredit: iStock – vaaseenaa