fbpx
vrijdag 22 mei 2020

Burger Friday met Zeeuwsche Zoute

Het is weekend! En hoe kan je het weekend nu beter beginnen dan met een lekkere burger? Precies: dat kan bijna niet! Reden genoeg dus om deze ingrediënten in huis te halen en deze geweldige burger klaar te gaan maken.

Een tijdje geleden startten wij een samenwerking met koopeenkoe.nl en kreeg iedereen die een speciaal Wagyu beef pakket kocht een potje Zeeuwsche Zoute Puur erbij. Vandaag zijn deze bijzondere pakketten bezorgd bij iedereen en grepen wij gelijk deze mogelijkheid aan om een burgerrecept met Wagyu beefburgers met jullie te delen!

Om de smaak van het Wagyubeef zo goed mogelijk naar voren te brengen hebben we niet hele spannende toppings op de burger gedaan. Uiteraard kan je het recept ook maken met andere burgers!

Personen

2

Niveau

makkelijk

Tijd

25 min.

Bereidingswijze

Vergeet niet om het vlees op tijd uit de koelkast te halen zodat het even op kamertemperatuur kan komen.

Voor de saus
We beginnen met het maken van de saus voor op het broodje hamburger. Hiervoor meng je de mayonaise, ketchup, worchestersaus en eventueel tabasco door elkaar.

Toppings
Ga vervolgens verder met de toppings voor je burger.

 • Snijd de cherrytomaatjes in kleine partjes.
 • Halveer de ui en snijd deze halve ringen.
 • Snijd de kaas in een paar mooie plakken.
 • Hak de peterselie fijn.
 • In een koekenpan bak je het ontbijtspek krokant. Laat het vervolgens even uitlekken op een keukenpapier.
 • Bak vervolgens in dezelfde pan de ui. Als de ui glazig is voeg je de tijm toe. Als de uien lekker gebakken zijn en een lichtbruine kleur hebben gekregen haal je ze uit de pan.

Broodje
Het is lekker om het broodje nog even kort te grillen. Snijd daarvoor het broodje in tweeën en leg het met de binnenzijde even in een grillpan.

Burger bakken
En nu komt natuurlijk het belangrijkste gedeelte! Het bakken van de burger. De Wagyu hamburgers die wij van koopeenkoe.nl hebben, zouden eventueel ook op de barbecue kunnen voor een extra smokey flavor, maar wij maken hem vandaag gewoon in de grillpan. Doordat deze burgers genoeg vet in zich hebben wordt aangeraden om geen boter of olijfolie te gebruiken.

Als de pan heet is leg je de burgers er voorzichtig in. Bak deze ongeveer 3 minuten per kant. Haal ze daarna uit de pan en laat ze nog even rusten in aluminiumfolie. Bestrooi de burgers uiteraard met wat Zeeuwsche Zoute Puur om de smaak van het vlees nog meer omhoog te halen. Houd je van gesmolten kaas? Leg dan de kaas op je burger en vouw vervolgens het aluminiumfolie dicht.

Burger bouwen
Terwijl het vlees ligt te rusten kan je beginnen aan de bouw van je burger! Smeer beide kanten van het broodje in met de zelfgemaakte saus. Leg vervolgens op de onderzijde de sla, de tomaatjes en de augurken. Daarbovenop leg je de burger. Deze top je af met het spek, de uien en de peterselie. Eindig met de bovenkant van het broodje.

Hoogste tijd om te gaan genieten van je heerlijke burger (al is het eten altijd een grote uitdaging – want hoe past dat ding in je mond?!) én van het weekend!

Ideeën voor lekkere side dishes:

 • Caesar Salade
 • Zoete aardappelfriet
 • Coleslaw
 • Aardappelwedges uit de oven
 • Gegrilde groenten

Ga jij dit recept ook maken? Tag @ZeeuwscheZoute dan op Facebook of Instagram!

Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Stuur een mailtje naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet lees je jouw recept binnenkort terug op onze blog!