fbpx
vrijdag 29 maart 2024

Eiersalade voor Pasen met Zeeuwsche Zoute Gerookt

Pasen zit er weer aan te komen en dat betekent voor veel mensen dat er een gezellige paasbrunch in de agenda staat. Wij helpen je graag met het vullen van jouw tafel. Zo hebben wij al een recept gemaakt voor paasbrood, granola met gezouten karamel wat heerlijk is met een yoghurt en frisse watermeloen salade. Iets wat ook zeker niet kan ontbreken tijdens een paasbrunch zijn eieren. Lees hier ons favoriete recept voor eiersalade met Zeeuwsche Zoute Gerookt.

EiersaladeCreditiStockAngelikaHeine

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

20 minuten

Bereidingswijze

Start met het koken van de eieren. Laat ze, wanneer het water kookt, in het water zakken. We hebben hardgekookte eieren nodig, dus laat de eieren zo’n 8 minuten pruttelen.

Laat de eitjes schrikken, pel ze en laat ze even afkoelen. Snij ondertussen de verse basilicumblaadjes. Wanneer je de blaadjes opstapelt en vervolgens oprolt kan je er mooie dunne reepjes van snijden.

Pak een kom en prak hier met een vork de eieren in. Roer hier de basilicum en mayonaise door. Breng op smaak met kerriepoeder, Zeeuwsche Zoute Gerookt en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper. Schep de eiersalade over in een schone kom, garneer met het topje van een basilicum takje en zet op de brunchtafel. Deze eiersalade is heerlijk op een (warm) broodje.

 

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credit header: iStock – Angelika Heine