fbpx
dinsdag 25 mei 2021

Gegrilde watermeloen met Zeeuwsche Zoute Puur

Tijdens warme dagen is watermeloen een heerlijke snack en dorstlesser. Ook in salades zorgt watermeloen voor een frisse toevoeging. Zoals jullie wel gemerkt hebben houden wij van recepten die net even anders zijn, daarom is dit ook niet zomaar een salade met watermeloen. Voor deze salade gaan we de watermeloen eerst grillen. Met natuurlijk een finishing touch van Zeeuwsche Zoute Puur.

 

Fotocredit: iStock – Sveta_Zarzamora

Gegrilde watermeloen met feta en Zeeuwsche Zoute

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Snijd de watermeloen in dunne driehoekvormige plakken en gril deze op de barbecue, onder een gril of in een grillpan. De watermeloen is klaar als er mooie bruine strepen ontstaan.

Ondertussen hak je de munt fijn en snijd je de komkommer in blokjes, verwijder eventueel de schil voor een minder bittere smaak.

Verdeel de rucola en de komkommer over een schaal of groot bord. Haal de meloen van de gril en leg deze op de sla. Verkruimel de feta tussen je handen over de meloen en voeg de fijngehakte munt toe.

Snijd de limoen doormidden en knijp deze uit boven de salade. Strooi als laatste wat Zeeuwsche Zoute Puur over het geheel en de salade is klaar om op te dienen.

Meer inspiratie nodig voor een volledige barbecue? Probeer dan deze pizza van de barbecue.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.