fbpx
woensdag 27 maart 2024

Bezoek Zeeuwsche Zoute in Bruinisse

@_fotololo_

Na onze succesvolle crowdfunding van afgelopen jaar is onze droom van een nieuwe loods uitgekomen. Deze nieuwe loods geeft niet alleen meer ruimte om nog meer heerlijk zout te maken. Er is namelijk ook ruimte voor een educatief bezoekerscentrum. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van deze nieuwe locatie, dus tijd voor een update. 

Het bezoekerscentrum

In de nieuwe loods is er een speciale ruimte ingericht om bezoekers zoals jijzelf te kunnen ontvangen. Je leert hier over het duurzame productieproces van Zeeuwsche Zoute, de eeuwenoude zoutambacht in Zeeland en wat de Oosterschelde betekent voor Zeeuwsche Zoute. Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken is de mogelijkheid om de verschillende zoutvarianten te proeven en om de smaak van Zeeland mee te nemen door een aankoop van het zout in de shop.

Boek jouw rondleiding

Het is natuurlijk het leukst om dit alles van een van onze zoutmakers te leren. Hiervoor is het vanaf nu mogelijk om een rondleiding door de loods te boeken. Je kan tijdens de rondleiding al je vragen stellen! Wanneer is het tijd om de zoutkristallen te oogsten? Wat maakt het water uit de Oosterschelde zo geschikt om zout van te maken? En, waar past deze zoutvariant het best bij? Elke rondleiding eindigt met een proeverij, zo ervaar je zelf waarom deze topchefs al koken met ons zout. Ook ontvang je bij de rondleiding een voucher ter waarde van € 5,- om te besteden in de shop.

Dus waar wacht je nog op. Boek jouw bezoek en rondleiding door onze nieuwe loods. Wij kijken ernaar uit je daar te mogen verwelkomen!

Fotocredit header: © @_fotololo_