fbpx
woensdag 24 mei 2023

YES! Onze crowdfunding behaalt 106% van ons doel!

We kijken dankbaar en trots terug op een succesvolle crowdfundingcampagne: gisteravond sloten de deuren en stond er maar liefst €21.250 op de teller. Dat is 6% meer dan ons beoogde doel. Dit stelt ons in staat om onze plannen voor de bouw van een educatief bezoekerscentrum te realiseren én een speciaal programma voor kinderen te ontwikkelen.

We zijn ontzettend dankbaar dat we met de steun van maar liefst 178 supporters ons doel hebben behaald. Met deze crowdfundingcampagne hebben fans en enthousiastelingen van Zeeuwsche Zoute laten zien dat ze geloven in het belang van het behoud van traditionele ambachten en het delen van kennis over zout.

Eigenaar van Zeeuwsche Zoute, Christian Clerx:

“We zijn overweldigd door de steun die we hebben ontvangen tijdens deze crowdfundingcampagne. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in ons verhaal en de passie voor ons ambacht delen. We zijn vastbesloten om een inspirerende plek te creëren waar mensen meer kunnen leren over zout en de rol ervan in onze cultuur en geschiedenis. Met de hulp van onze supporters kunnen we deze visie realiseren.”

Bezoekerscentrum: educatief informatiepunt op Schouwen-Duiveland
Het educatieve bezoekerscentrum zal een unieke ervaring bieden aan bezoekers, waar ze meer kunnen leren over de geschiedenis van zout en de rol ervan in Zeeland. Wij willen de kennis en passie voor ons ambacht delen en mensen bewust maken van de waarde van hoogwaardig, ambachtelijk geproduceerd zout. Het centrum zal interactieve exposities, informatieve rondleidingen en proeverijen aanbieden, zodat bezoekers zich kunnen onderdompelen in de fascinerende wereld van zoutproductie.

Speciaal programma voor kinderen
Met het extra geld dat is opgehaald dankzij de crowdfunding, zullen we ook een speciaal programma voor kinderen ontwikkelen. Dit zal een ontdekkingstocht door de zoutziederij zijn waar kinderen antwoorden op vragen als: “Wat is zout eigenlijk? Waar proef je zout op je tong? Hoe ontstaat zout? Wat is de geschiedenis van zout?” zelf kunnen ontdekken. De opdrachten staan verzameld in een boekje dat ze na hun bezoek mee naar huis mogen nemen. We zien dit als een belangrijke stap om jongere generaties bewust te maken van duurzame voedselproductie en het behoud van ambachtelijk vakmanschap.

Nieuwe zoutziederij
De bouw van het educatieve bezoekerscentrum maakt deel uit van de geplande nieuwe loods van Zeeuwsche Zoute. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat we tegemoet kunnen komen aan de groeiende vraag naar lokaal geproduceerd zout uit de Oosterschelde. Bovendien kunnen we in het nieuwe pand de volgende stap zetten in duurzame zoutproductie, met als doel uiteindelijk volledig circulair te kunnen produceren. Met de bouw van deze loods al in volle gang, kijken we enthousiast uit naar het openen van de deuren van het unieke centrum eind 2023, om iedereen te verwelkomen in de boeiende wereld van zout.