fbpx
woensdag 21 februari 2024

Wat topchefs zeggen over Zeeuwsche Zoute

In de keukens van vooraanstaande chefs zoals Roy Eijkelkamp, Danyel van den Bongard en Job van Berkel, is Zeeuwsche Zoute niet meer weg te denken. Ons zout, met zijn unieke kwaliteit en smaakprofiel, heeft zijn weg gevonden naar de culinaire wereld en wordt door steeds meer chefkoks gebruikt. In onderstaande video’s leggen ze uit waarom ze Zeeuwsche Zoute zo waarderen.

Roy Eijkelkamp – De Bokkedoorns** 

Roy Eijkelkamp, de chef van het gerenommeerde restaurant De Bokkedoorns in Overveen, staat bekend om zijn streven naar kwaliteit. Met twee Michelinsterren op zak is hij een autoriteit in de Nederlandse gastronomie. Voor Roy is Zeeuwsche Zoute een onmisbaar ingrediënt in zijn keuken vanwege de uitmuntende kwaliteit. Daarnaast vindt hij het bijzonder dat zo’n mooi product in Zeeland wordt geproduceerd.

In onderstaande video vertelt Roy Eijkelkamp er meer over:

Kijk hier als de video niet laadt: https://www.youtube.com/watch?v=rVWbrhEpbfU

Danyel van den Bongard – Danyel Maastricht

Danyel van den Bongard is de eigenaar van restaurant Danyel in Maastricht en deelt zijn passie voor koken en zijn waardering voor Zeeuwsche Zoute in onderstaande video. In zijn keuken, waar de Franse keuken de boventoon voert, gebruikt hij dit zout als een essentieel onderdeel van zijn gerechten. Hij benadrukt de unieke “crisp” van het zout, die een onmiskenbare bijdrage levert aan de smaakbeleving van zijn culinaire creaties.

Bekijk de video hieronder:

Kijk hier als de video niet laadt: https://www.youtube.com/watch?v=PicfUu5r558

Job van Berkel – Tout Patisserie

Bij Tout Patisserie in Amsterdam, onder leiding van Job van Berkel, wordt Zeeuwsche Zoute ingezet als een geheime smaakmaker. Als patissier streeft Job naar herkenbare smaken en unieke combinaties in zijn creaties. Het zout voegt niet alleen een onderscheidende smaak toe, maar ook het duurzame aspect door en lokale productie en diverse smaakvariaties spreken Job van Berkel erg aan.

Bekijk de video voor de uitgebreide reactie van Job van Berkel:

Kijk hier als de video niet laadt: https://www.youtube.com/watch?v=r2Xobi9KIHY

Wil je Zeeuwsche Zoute zelf eens proberen? Bekijk onze webshop en ontdek de verschillende varianten. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn.