Zeekraal is een plant die groeit aan de rand van de zee, het is een typische seizoensgroente. Deze plant staat bekend om zijn frisse, zoute smaak, die perfect past bij allerlei gerechten. Zeekraal groeit alleen in alleen in bepaalde seizoenen, maar met Zeeuwsche Zoute kun je het hele jaar door genieten van deze zilte smaak. Jazeker, ook in de winter!
De lekkerste zeekraal van het land wordt door Zeeuws Zilt verbouwd op het overgangsgebied tussen land en zee in de Oosterschelde. Wanneer de plant ongeveer 8 centimeter hoog staat wordt deze geoogst. Na de oogst wordt de zeekraal naar Zeeuwsche Zoute gebracht, waar het in speciale rekken wordt gedroogd. Dit proces zorgt ervoor dat de smaak behouden blijft. Nadat de zeekraal volledig is gedroogd, begint de volgende stap: het mengen. De gedroogde zeekraal gemengd met ons zout dat op traditionele wijze wordt gewonnen uit de Oosterschelde. Dit resulteert in een bijzonder verfijnde smaak: Zeeuwsche Zoute Zeekraal.
Zeeuwsche Zoute Zeekraal aan de kust | © Zeeuwsche Zoute
Deze plant, die ook wel bekendstaat als de “asperge van de zee”, heeft een knapperige textuur en een uitgesproken zoute smaak. Zeekraal wordt al eeuwenlang gewaardeerd en toegepast in allerlei gerechten. Dankzij de verwerking met Zeeuwsche Zoute kun je het hele jaar door genieten van de zilte smaak. Het is perfect om friet, gekookte eieren, vis of groenten een extra smaak boost te geven. Maar het kan ook aan subtielere gerechten worden toegevoegd.
Naast Zeekraal hebben we nog veel meer heerlijke zoute varianten! Neem een kijkje in onze webshop en kook jou volgende gerecht met Zeeuwsche Zoute.