fbpx
woensdag 18 mei 2022

Zalm in korst van Zeeuwsche Zoute

Zalm is misschien wel het meest veelzijdige stukje vis en je kunt er eindeloos mee variëren. Wij houden van gerookte zalm op een pizza, door de salade of in de pasta. Dat is allemaal heerlijk natuurlijk, maar we kunnen af en toe ook erg genieten van een verse zalmmoot. Op Instagram deelde soofskeukentje een van onze favoriete recepten. Ze combineert de gouden combinatie van zalm en dille en maakt hier met Zeeuwsche Zoute Puur een verrassend en origineel gerecht van. De zalmmoot wordt namelijk gebakken in een zoutkorst. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk om te maken, snel uitproberen en proeven dus!

Personen

1

Niveau

gemiddeld

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pak een ovenschaal en leg hierin een vel bakpapier.
  2. Meng het zout met de bloem in een kom. Splits het ei en voeg het de helft van het eiwit samen met het water toe aan het zout. Meng alles met de handen door elkaar.
    Het mengsel moet niet te nat of te droog zijn.
  3. Leg de zalm op het bakpapier in de ovenschaal. Bestrooi de moot met peper, dille en halve ringen van het rode ui. Verdeel de rest van het zoutmengsel gelijkmatig over de zalm. Zorg dat de zalm helemaal bedekt is en dat de laag overal even dik is.
  4. Zet de zalm in het midden van de oven en bak in ca. 15 min. net gaar.
  5. Grill ondertussen wat plakken citroen. Neem dan een hand vol aan kappertjes. Dep deze helemaal droog met een stuk keukenpapier. Neem een klein pannentje en doe hierin een klein bodempje zonnebloemolie. Test of de olie warm genoeg is door er eerst 1 kappertje in te doen. De kappertjes zijn klaar als ze open knappen. Laat de kappertjes uitlekken op een stuk keukenpapier.
  6. Neem de zalm uit de oven, breek de zoutkorst met een mes open en serveer direct. De zoutkorst kan je niet eten.
    Serveer de citroen en kappertjes erbij als garnering.

Wisten jullie dat we de recepten op onze website opnieuw hebben ingedeeld waardoor ze nog makkelijker vindbaar zijn?

Met zalm kun je eindeloos variëren. Probeer de Risotto met Zalm en Zeeuwsche Zoute Zeekraal of de Blini’s met Zalm eens!

Op de Instagram van soofskeukentje kun je terecht voor nog meer kookinspiratie. Heb je ook een leuk recept waarin je Zeeuwsche Zoute hebt gebruikt? Laat het aan ons weten en wie weet plaatsen we jouw recept binnenkort ook!

Headerfoto: © Instagram / soofskeukentje