fbpx
dinsdag 18 mei 2021

Risotto met zalm en Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Na alle zoete recepten is het weer tijd voor een hartig gerecht. Een klassieker uit Italië met een Zeeuwse touch: Risotto met zalm en Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Dit recept heeft alle ingrediënten voor een fris lentegerecht: zalm, verse groenten, dille en natuurlijk Parmezaanse kaas om de risotto echt af te maken.

Fotocredit: iStock – LauriPatterson

Risotto met Zalm en Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

45 min

Bereidingswijze

Breng 1 liter water aan de kook, dit kan in een pan of in de waterkoker. Snipper ondertussen de sjalotjes fijn. Verhit 3 el olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes aan.

Snijd ondertussen de courgette fijn en voeg deze bij de sjalotjes. Zodra de sjalotjes en de courgette glazig worden, kan je de risottorijst toevoegen. Ook de rijst bak je mee tot de korrels glanzen en glazig zijn.Voeg nu het bouillonblokje toe aan het kokende water en laat deze oplossen.

Schenk de wijn bij de risottorijst en laat deze zachtjes koken tot de wijn volledig opgenomen is door de korrels. Voeg vervolgens een kwart van de bouillon toe, als al het vocht opgenomen is voeg je een volgende portie toe tot alle bouillon op is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg halverwege de doperwten toe.

Verhit ondertussen in een andere pan 2 eetlepels olijfolie. Bak kort de groene asperges tot ze beetgaar zijn. Besprenkel de asperges met een beetje Zeeuwsche Zoute Zeekraal voor een extra smaaksensatie.

Snijd nu de dille fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Neem de risotto van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en de dille door het geheel. Schep de risotto in diepe borden en top het af met enkele groene asperges en een takje dille.

Ben je benieuwd naar een ander Italiaans recept met een Zeeuws tintje? Probeer dan de wentelteefjes-bruschetta’s met aarbeien.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.