fbpx
woensdag 2 oktober 2024

Warme appel met karamel en Zeeuwsche Zoute Puur

Liefde gaat door de maag en als je op zoek bent naar het ultieme dessert, zoek dan niet verder! Warme gebakken appels met een huisgemaakte karamelsaus, een snufje Zeeuwsche Zoute Puur en een bolletje vanille-ijs om het af te maken. Dit toetje is snel, makkelijk én superlekker!

Personen

2

Niveau

Makkelijk

Tijd

15 minuten

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appelplakjes toe en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Bestrooi de appels met kaneel en roer goed door.

Maak ondertussen de karamel. Smelt de suiker in een steelpan op laag vuur. Zodra de suiker goudbruin is, voeg je de slagroom toe. Blijf roeren tot je een gladde karamel hebt. Haal de pan van het vuur en voeg een snuf Zeeuwsche Zoute Puur toe voor dat heerlijke zoute accent. Verdeel de warme appels over twee borden, schep er een bolletje vanille-ijs bij en schenk de zoute karamelsaus eroverheen.

Tip: Strooi voor wat extra crunch wat (geroosterde) noten of cruesli over het geheel!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: Kaorinne