fbpx
donderdag 17 maart 2022

Vanille-ijs met Zeeuwsche Zoute en Di Lorenzetto olijfolie

Dit eenvoudige recept laat je kennismaken met onze mooie smaken in een verrassende vorm, namelijk in combinatie met ijs en olijfolie! In een handomdraai heb je dit heerlijke dessert op tafel staan.

Personen

1

Niveau

makkelijk

Tijd

5 minuten

Bereidingswijze

Haal het vanille-ijs alvast uit de vriezer. Zo wordt deze wat zachter en kan je mooie ijsbollen scheppen. Je kunt zelf kiezen welke variant vanille-ijs je wilt, maar wij raden de extra romige aan.

Hak de pistachenoten fijn en leg deze apart.

Maak met een ijsschep een mooie grote bol en doe deze in een schaaltje of ijscoupe.

Strooi hier de fijngemaakte pistachenoten overheen.

Schenk voorzichtig een beetje olijfolie van Di Lorenzetto over het geheel.

Als finishing touch voeg je een snufje Zeeuwsche Zoute toe.

 

Benieuwd naar andere lekkere recepten? Bekijk bijvoorbeeld ons recept voor kaasfondue of romige kippendijfilet.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.

Credit headerfoto: Zeeuwsche Zoute