fbpx
woensdag 5 februari 2025

Valentijnscrêpes met karamel-zeezout en geitenkaas

We weten het allemaal: liefde gaat door de maag. Maar waarom zou dat altijd met iets mierzoets moeten? Deze hartige Valentijnscrêpes brengen alles samen: romige geitenkaas, knapperige walnoten, zoete honing en een heerlijke karamelsaus met Zeeuwsche Zoute Puur. Een verrassende combinatie die laat zien dat een beetje contrast juist spannend kan zijn. Of je ze nu maakt voor je partner, een date of gewoon voor jezelf, dit is een gerecht is altijd lekker. Makkelijk te maken, bijzonder van smaak en perfect voor een romantisch etentje!

Personen

4

Niveau

Makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Stap 1: Crêpes maken 

  • Meng de bloem met 1 tl (5 gr) en een snuf zout in een kom.
  • Klop in een andere kom de eieren los en voeg geleidelijk de melk toe.
  • Giet het mengsel bij de droge ingrediënten en klop tot een glad beslag. Roer de gesmolten boter erdoor.
  • Verhit een koekenpan met een beetje boter en bak dunne crêpes tot ze goudbruin zijn aan beide kanten. Houd ze warm onder folie.

Stap 2: Zoute karamel maken

  • Verhit de kristalsuiker in een steelpan op middelhoog vuur zonder te roeren.
  • Zodra de suiker gesmolten en goudbruin is, voeg je de boter toe en roer goed door.
  • Giet langzaam de slagroom erbij en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  • Voeg de grote vlokken Zeeuwsche Zoute Puur toe en roer nog even door. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

Stap 3: Crêpes vullen

  • Bestrijk elke crêpe met zachte geitenkaas en besprenkel met honing.
  • Strooi gehakte walnoten en een paar tijmblaadjes erover.

Stap 4: Serveren

  • Vouw de crêpes dubbel of rol ze op.
  • Druppel de zoute karamelsaus erover en serveer direct.
  • Optioneel: garneer met extra walnoten of tijm voor een mooie presentatie.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credit header: ©  iStock – Anna_Shepulova